Vacature: Senior Product Marketeer bij Greetz

5 augustus 2010, 04:26

{title}Greetz is een Nederlandse e-commerce onderneming die zich richt op de groeiende markt van online echte wenskaarten. In de afgelopen jaren heeft Greetz in haar thuismarkt een onbetwiste marktleiderspositie veroverd. Sterke ambities en ondernemersgeest vormen de basis voor de uitbreiding van de diensten naar het buitenland. Buiten Nederland is Greetz live in Duitsland, Engeland en de Verenigde Staten.

Greetz is een jong, dynamisch en snelgroeiend bedrijf (Winnaar van de Red Herring 100 Award en een derde plaats in de Deloitte Technology Fast 50 in 2008). Greetz is gevestigd in Amsterdam. Hier zijn ongeveer 40 mensen werkzaam.

Greetz heeft voor de komende jaren zowel binnen Nederland als internationaal stevige groeiambities. Om deze te realiseren is Greetz per direct op zoek naar een Senior Product Marketeer.

De Functie

Als Senior Product Marketeer ben je verantwoordelijk voor de totale gebruikerservaring op de verschillende Greetz sites. Je begrijpt de klantbehoefte, analyseert het klantgedrag en vertaalt dit naar een optimale usability van de Greetz sites. Je stuurt op het realiseren van een zo hoog mogelijke conversie. Hiertoe draag je zorg voor de juiste content, stuur je de designstudio aan en optimaliseer je de buying funnels (onder andere m.b.v. testing).

Je bent bepalend in de wijze waarop Greetz producten (stockkaarten, fotokaarten, gifts, etc) worden getoond op de sites van Greetz en je realiseert de uitvoering hiervan. Je zorgt tevens voor de ontwikkeling van het juiste prijsbeleid van genoemde producten. Ook sta je aan de basis van nieuwe commerciële initiatieven (nieuwe verticals, internationaal, etc.).

Je bent een belangrijke schakel in de communicatie/coördinatie tussen het commerciële team enerzijds en IT development anderzijds. Je zorgt dat requirements helder zijn en bent betrokken bij de realisatie hiervan.

Als Senior Product Marketeer ben je onderdeel van het commerciële team van Greetz en rapporteer je rechtstreeks aan de Commercieel Directeur. Je zult binnen het commerciële team nauw samenwerken met de andere commerciële disciplines; acquisition marketing, retention marketing en business analyse.

Wij vragen

 • WO/HBO+ werk- en denkniveau
 • Opleiding in Marketing, Bedrijfskunde of andere commerciële richting
 • Het talent je in te leven in de Greetz klant. Wat beweegt haar of hem en hoe kan ik hier op inspelen?
 • Minimaal 4 jaar werkervaring in een productrol binnen een ecommerce omgeving
 • Aantoonbaar trackrecord met aansprekende resultaten op het gebied van website optimalisatie en online conversie maximalisatie (bijvoorkeur bekend met tools als Google Website Optimizer)
 • Kennis en ervaring met usability & interaction design
 • Kennis en ervaring met search engine optimization
 • Sterke projectmanagement vaardigheden
 • Goede analytische vaardigheden
 • Gedreven en resultaatgericht
 • Teamplayers mentaliteit
 • Goed Engels in woord en geschrift (goede beheersing van de Duitse taal is een pré)

Wij bieden

We bieden je een uitdagende en inspirerende functie binnen een ambitieus en snel groeiend e-commerce bedrijf met leuke collega’s. Er is veel ruimte voor persoonlijke inbreng en openheid en eerlijkheid staan hoog in het vaandel. We werken met grote passie aan onze online wenskaartenbusiness. Daarnaast zijn de resultaten van je eigen werkzaamheden heel snel zichtbaar in de resultaten van het bedrijf. Uiteraard bieden wij een aantrekkelijk arbeidsvoorwaardenpakket.

Geïnteresseerd? Stuur je reactie aan: {encode=”jobs@greetz.com” title=”jobs@greetz.com”}

Op zoek naar een baan in Marketing? Bij Marketingfacts Jobs vind je de leukste marketing- en communicatievacatures.

Categorie

Marketingfacts. Elke dag vers. Mis niks!