SlideshareReview (84): De Powerpoint-moorden

1 juli 2010, 04:48

De meeste presentaties zijn dodelijk (saai). Neemt u dat van mij aan, want ik bekijk er elke week een heleboel om op deze plek een enkele leuke te kunnen laten zien. En dan hoef ik de presentaties alleen te bekijken (en niet ook nog eens aan te horen). De Russische Alexei Kapterev maakte een presentatie-over-presentaties die in drie jaar tijd bijna een miljoen keer bekeken is. De presentatie van Kapterev heeft zeer weinig toelichting nodig. Zijn stelling is dat van de 30 miljoen presentaties per dag er zo’n 15 miljoen dodelijk saai zijn.

Death by PowerPoint

Een slechte presentatie leidt tot slechte communicatie, hetgeen leidt tot een slechte relatie, waardoor er minder verkoop is. Dus minder geld en dat betekent dat er minder tijd en geld is voor trainingen om te komen tot betere presentaties. Maar zo moeilijk is het maken van en goede presentatie niet. Kapterev gebruik 50 sheets om duidelijk te maken waar je aan moet denken. En vergeet niet:

bullets don’t kill people

Wichert van Engelen is een innovator. Veranderen is zijn vak, het zoeken en vinden van non-conventionele oplossingen zijn 'handelsmerk'. Na twintig jaar ervaring met veranderen in de financiële dienstverlening startte Wichert begin 2008 als zelfstandig gevestigd ondersteuner van innovatieprocessen en innovatiemanager. Hij richtte Het Lampje Linksonder op, ondertussen een gevestigde naam als het aankomt op inspiratie voor en tijdens het innovatieproces en resultaatgerichte brainstorms. Naast zijn consultancy en interimmanagement-werk, wordt Wichert vaak gevraagd als dagvoorzitter en als gastspreker over het operationaliseren van innovatie. Wichert blogt over innovatie en inspiratie op www.hetlampjelinksonder.nl, www.extendlimits.nl en www.nieuweproductenbedenken.nl

Categorie
Tags

Marketingfacts. Elke dag vers. Mis niks!