ReclameReview: Taxicentrale Haaglanden (Tiny & Lau)

ReclameReview: Taxicentrale Haaglanden (Tiny & Lau)

De Rotterdamse YouTube-celebrities Tiny en Lau zijn terug! In deze commercial van Taxicentrale Haaglanden zien we dat ze terug komen van vakantie. Lau heeft vanwege hoge nood en dus haast om snel thuis te komen. Eenmaal thuis bezorgt de taxichauffeur Tiny een rustige avond, door de nog altijd mopperende Lau op het toilet op te sluiten. Wat ik goed vind is dat de grap van deze commercial ook overkomt als je het duo niet kent: Tiny gaat een rustige avond tegemoet zonder haar zeurende Lau. Ik vraag me wel af of de USP’s van de taxicentrale goed overkomen in de rommelige en drukke context van deze commercial.

Credits:
Bureau: Omroep West
D.O.P.: Erwin Steen
Producer: Jacqueline Karelsen
Regisseur: Erwin Steen

De doelstelling:
Naamsbekendheid en werving.

De uitwerking:
De Rotterdamse YouTube-celebrities Tiny en Lau komen terug van vakantie. Lau heeft vanwege hoge nood en dus haast om snel thuis te komen. Ondanks het gemopper van Lau verloopt de rit naar huis met Taxicentrale Haaglanden soepel en voor een vaste ritprijs. En de service van TCH houdt niet op bij de voordeur: de taxichauffeur bezorgt Tiny een rustige avond, door de nog altijd mopperende Lau op het toilet op te sluiten.

Het oordeel:
Iedereen met internettoegang en vrienden die ongevraagd grappige dingen doorsturen kent Tiny en Lau waarschijnlijk wel. Al is het inmiddels wel een tijdje geleden dat het Rotterdamse stel opnieuw in de publiciteit kwam dankzij een commercial van Bol.com. Aangezien het hier gaat om een regionale commercial voor hun eigen streek, zal het met die bekendheid wel goed zitten. Wat ik wel goed vind is dat de grap van deze commercial ook overkomt als je het duo niet kent: Tiny gaat een rustige avond tegemoet zonder haar zeurende Lau. Ik vraag me wel af of de USP’s van de taxicentrale goed overkomen in de rommelige en drukke context van deze commercial. En of er mensen zijn die nu juist geen zaken met ze willen doen omdat ze bang zijn om opgesloten te worden in het toilet…


Geplaatst in

DelenEr zijn 0 reacties op dit artikel

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.