ReclameReview: Flexa (Pro Color)

ReclameReview: Flexa (Pro Color)

Nederland lijkt kleurloos te worden en heeft daarom letterlijk meer kleur nodig. Daar denkt de Pro Color beweging net zo over. De beweging, waarbij o.a. Ruud de Wild, Ronald Hooft, Kiki van Eijk en Carli Hermès zich hebben aangesloten, maakt zich hard voor meer kleur in de samenleving. Dit is nog maar het begin. De beweging roept namelijk heel Nederland op om op www.kiesprocolor.nl de petitie te tekenen die na de verkiezingen zal worden aangeboden aan het nieuwe kabinet. Ik hou wel van inhakers. Tenminste, als het goed gebeurt. Bij deze had ik aanvankelijk mijn twijfels. Vooral omdat er niet met Flexa als afzender werd gecommuniceerd. Maar daar is een goede reden voor, zoals zou blijken.

Credits:
Merk: Flexa
Campagne: Pro Color
Bureau: Icon Network

De doelstelling:
Inhaken op de verkiezingen en zo Pro Color promoten.

De uitwerking:
Nederland lijkt kleurloos te worden en heeft daarom letterlijk meer kleur nodig. Daar denkt de Pro Color beweging net zo over. De beweging, waarbij o.a. Ruud de Wild, Ronald Hooft, Kiki van Eijk en Carli Hermès zich hebben aangesloten, maakt zich hard voor meer kleur in de samenleving. Dit is nog maar het begin. De beweging roept namelijk heel Nederland op om op www.kiesprocolor.nl de petitie te tekenen die na de verkiezingen zal worden aangeboden aan het nieuwe kabinet. Tevens kunnen Nederlanders kleurideeën voor hun directe omgeving aanleveren. In het najaar zal blijken waarom.

De uitwerking:
Ik hou wel van inhakers. Tenminste, als het goed gebeurt. Bij deze had ik aanvankelijk mijn twijfels. Vooral omdat er niet met Flexa als afzender werd gecommuniceerd. Ik vond het vreemd om via een omweg (Pro Color) het merk Flexa onder de aandacht te brengen. Op de site van Pro Color zag ik dat er toch wel iets meer achter deze landelijke campagne schuilde dan alleen een simpele Flexa-promotie. En dan vind ik de inhaker ineens een stuk beter. Het idee achter de beweging zit namelijk goed in elkaar en men wil ook daadwerkelijk het nieuwe kabinet een petitie aanbieden die pleit voor meer kleurgebruik in steden, op scholen, etc. Wat mij betreft een geslaagde verkiezingsinhaker. Ik ben benieuwd naar het vervolg in het najaar.


Geplaatst in

DelenEr zijn 0 reacties op dit artikel

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.