NOS Pulse toont live statistieken nieuwspopulariteit

NOS Pulse toont live statistieken nieuwspopulariteit

Roeland Stekelenburg gaf gisteren tijdens Mobile Monday Amsterdam een korte presentatie van de ontwikkelingen op gebied van nieuwe media bij de NOS. Uiteraard ging Stekelenburg daarbij in op de cross-media aanpak van de NOS tijdens de komende Tweede Kamerverkiezingen en het WK Voetbal in Zuid Afrika. In toenemende mate is het nieuws dat de NOS brengt te volgen via verschillende kanalen waarbij de kanalen elkaar aanvullen. Zo zal ik straks de wedstrijden van het WK Voetbal waarschijnlijk live bekijken via TV of internet en zal ik via een mobiele applicatie in real-time de statistieken van de betreffende wedstrijd volgen.

Interessant is ook de beta-versie van NOS Pulse (eerder aangekondigd tijdens het afscheid van Gerard Dielessen) waarmee in real-time de populariteit van nieuwsberichten op NOS.nl kan worden bekeken. Wat zijn op dit moment de meest gelezen berichten en op welke trefwoorden zoekt de bezoeker van NOS.nl?


Geplaatst in

DelenEr zijn 6 reacties op dit artikel

 • Ik zag net via Twitter (@stekel) dat hij het met de FIFA niet rond heeft gekregen voor het WK op de phone.

  geplaatst op
 • Matthjijs volgens mij gaat om de live rechten. Die statistieken is een ander ding. En volgens mij is internet op mobiel is toch nog iets anders denk ik....

  geplaatst op
 • @Albert: Zou heel goed kunnen. Ging om deze tweet. Ik haal dingen door elkaar denk ik.

  geplaatst op
 • @Matthijs om onduidelijkheden te voorkomen @albert heeft gelijk:)

  geplaatst op
 • Schitterend hoe de NOS altijd dingen weet te brengen alsof iets "nieuw" is.

  2 jaar(!) geleden kocht ik een wedstrijd op Eredivisie.nl, daar zag ik (toen al) van minuut tot minuut de goals/overtredingen/balbezit etc. Dat alles naast het feit dat ik de live-wedstrijd kon zien.

  Over de NOS pulse, het ziet er leuk uit. Maar het is niet meer dan een scrollende tag-cloud van nieuwsberichten.

  Uiteraard zitten ze bij de NOS niet stil en verzinnen ze leuke zaken(/toepassingen), maar nieuw is het allemaal niet.

  geplaatst op
 • Livescores zijn op meerdere plaatsen te bewonderen. Denk aan ESPN.com of wat meer lokaal: http://www.footballfans.eu/livescores?highlightmatch=256086#highlightedMatch (voorbeeld).
  Vaak gaat het wel om aantrekkelijke presentatie natuurlijk.

  Die nieuwsPulse van de NOS vind niet zo heel schokkend. Veel soortgelijke initiatieven wereldwijd gezien. Probleem is dat je er maar 20 seconden naar kan kijken voor je horendol wordt. Persoonlijk trek ik dus de toegevoegde waarde in twijfel.

  geplaatst op

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.