Vacature: Product Marketeer Marktplaats.nl bij PayPal

31 mei 2010, 04:32

PayPal Benelux is verantwoordelijk voor merkontwikkeling, marktbewerking, verkoop, en het ontwikkelen van online betaaloplossingen, voor consumenten, handelsplaatsen, en retailers (webwinkels). De afdeling Marketing richt zich – als onderdeel van PayPal Benelux – op het positioneren bij consumenten, handelsplaatskopers/verkopers, en retailers, het creëren van onderscheidend vermogen, het opstellen van concrete en onderscheidende proposities, en het verder ontwikkelen van de klantrelatie.

Speerpunten voor de afdeling Marketing Consumenten & Handelsplaatsen, naast actieve marktbewerking met in- en externe partners, zijn het helpen vergroten van merkvoorkeur en klantactiviteit door het bieden van exclusieve aanbiedingen en kopersbescherming, en het succesvol maken van directe online betalingen op Marktplaats.nl. Door middel van deze activiteiten draagt zij actief bij aan het realiseren van de commerciële doelstellingen van PayPal Benelux. Voor deze afdeling zoeken wij een Productmarketeer Marktplaats.nl/eBay.nl

Werkzaamheden

De productmarketeer is verantwoordelijk voor de uitvoering van het marktbewerkingsplan voor de handelsplaatsen Marktplaats.nl/eBay.nl waar PayPal actief is. Als Productmarketeer Marktplaats.nl/eBay.nl vertaal je het marktbewerkingsplan in concrete online campagnes, productintroducties en acties op Marktplaats.nl/eBay.nl. Je werkt intensief samen met je collega’s van Marktplaats.nl/eBay.nl. Je stelt de gebruiker centraal en speelt perfect in op de betaalbehoefte van de klant gedurende de gehele koop- en verkoopcyclus op Marktplaats.nl/eBay.nl. Je draagt bij aan de ontwikkeling van nieuwe en bestaande producten en diensten op Marktplaats.nl/eBay.nl

De afdeling/ plaats binnen de organisatie

Als productmarketeer rapporteer je aan de Marketing Manager Consumenten & Handelsplaatsen PayPal Benelux. De afdeling marketing bestaat verder uit een Marketing Manager Zakelijk. De productmarketeer Marktplaats werkt nauw samen met andere functies binnen PayPal Benelux (o.a. Product/ Content, Customer Service, Sales), met de collegae van Marktplaats.nl, en met de andere landenorganisaties in Europa, en het hoofdkwartier in San Jose, Californië. Regelmatig heb je de rol van multi-disciplinair projectleider en coördineer je de werkzaamheden van collega’s.

Functie-eisen

Kennis en ervaring:

  • Werk en denk niveau op WO/HBO+ niveau
  • Minimaal 2 jaar werkervaring als productmarketeer, bij voorkeur in een diensten-gerelateerde branche (bijv: telecom, energie), een online retailer (bijv. reizen, mode, gezondheid & uiterlijk, en entertainment) of top10 advertentiesite
  • Kennis en ervaring met online marketing en CRM (mn klantontwikkeling)
  • Track record op gebied van online conversie en website optimalisatie
  • Ervaring met C2C/B2C ecommerce platformen (online verdienmodellen)

Persoonlijkheid:

  • Doener en denker; je combineert analytische kracht met praktische oplossingen.
  • Overtuigingskracht; je weet mensen te motiveren en te overtuigen.
  • Sterke persoonlijkheid: je komt met goed onderbouwde plannen en laat je niet snel van de wijs brengen door tegenargumenten.
  • Sterk organisatiebewustzijn en maakt van PayPal een meer klantgerichte organisatie
  • Zeer resultaatgericht

Je bent Nederlandstalig en hebt een goede beheersing van de Engelse taal.

Solliciteren

PLEASE SEND DIRECTLY YOUR APPLICATION IN ENGLISH TO: {encode=”eBayCareersEurope@ebay.com” title=”eBayCareersEurope@ebay.com”}. We are sorry to inform that only short listed candidates will be contacted.

Company Description

PayPal is wereldwijd al meer dan 10 jaar toonaangevend in e-commerce en online betalingen met meer dan 190 miljoen rekeningen en 65 miljard dollar aan betalingen. PayPal is naast de Business Unit Marketplaces (Marktplaats.nl/eBay.nl) een zelfstandig opererend bedrijfsonderdeel binnen internet pionier eBay Inc.

Location: Amsterdam (Amsterdam Area, Netherlands)

URL: http://www.paypal.nl

Op zoek naar een baan in Marketing? Bij Marketingfacts Jobs vind je de leukste marketing- en communicatievacatures.

Categorie

Marketingfacts. Elke dag vers. Mis niks!