Wandelen door het nieuwe Amsterdam Centraal Station (3D)

Wandelen door het nieuwe Amsterdam Centraal Station (3D)

Gisterochtend werden er op Amsterdam Centraal Station gratis rode/blauwe brillen uitgedeeld aan de voorbijgangers. Waaronder mijn persoontje. Bij nader onderzoek bleek dat het ging om een 3D-bril. Aan de binnenkant van de bril vond ik de tekst: “… of kijk op www.stationseiland.amsterdam.nl.

Zo gevraagd… zo gedaan! Op de genoemde website kun je met behulp van de bril in 3D een sneak preview van het nieuwe Centraal Station krijgen middels een YouTube video. Mocht je geen bril hebben dan kun je die vandaag nog ophalen op het CS en anders kun je in het informatiecentrum op het Stationseiland ook de 3D-animatiefilm bekijken.De video is een initiatief van de gemeente Amsterdam, ProRail en de NS. De 2D-versie draait van 14 tot en met 18 april ook in de centrale hal van het Centraal Station. De 3D-film toont beelden van de gerenoveerde Cuypershal, de nieuwe entree aan de IJ-zijde, de stationspleinen aan beide zijden, het busstation, de nieuwe fiets- en voetgangerstunnel en de Noord/Zuidlijn.

Opvallende manier van de gemeente om de beleving van het station weer te geven. Enige nadeel is dat ik door de lage kwaliteit van de video/bril niet heel lekker zat te kijken. Maar wat mij betreft een mooie creatieve actie!


Geplaatst in

DelenEr zijn 3 reacties op dit artikel

  • Idd leuke creatieve actie. Er gloort hoop door de infrastructurele puinhopen ;)

    geplaatst op
  • Was de uitgedeelde 3D-bril echt Rood-Blauw of toch Rood-Groen, zoals gewoonlijk? Of is er wellicht sprake van Daltonisme?

    geplaatst op
  • Poortvrije passages? ze gaan al die ns schuifdeurtjes weer weghalen dus?

    geplaatst op

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.