Wandelen door het nieuwe Amsterdam Centraal Station (3D)

16 april 2010, 10:14

Gisterochtend werden er op Amsterdam Centraal Station gratis rode/blauwe brillen uitgedeeld aan de voorbijgangers. Waaronder mijn persoontje. Bij nader onderzoek bleek dat het ging om een 3D-bril. Aan de binnenkant van de bril vond ik de tekst: “… of kijk op www.stationseiland.amsterdam.nl.

Zo gevraagd… zo gedaan! Op de genoemde website kun je met behulp van de bril in 3D een sneak preview van het nieuwe Centraal Station krijgen middels een YouTube video. Mocht je geen bril hebben dan kun je die vandaag nog ophalen op het CS en anders kun je in het informatiecentrum op het Stationseiland ook de 3D-animatiefilm bekijken.


De video is een initiatief van de gemeente Amsterdam, ProRail en de NS. De 2D-versie draait van 14 tot en met 18 april ook in de centrale hal van het Centraal Station. De 3D-film toont beelden van de gerenoveerde Cuypershal, de nieuwe entree aan de IJ-zijde, de stationspleinen aan beide zijden, het busstation, de nieuwe fiets- en voetgangerstunnel en de Noord/Zuidlijn.

Opvallende manier van de gemeente om de beleving van het station weer te geven. Enige nadeel is dat ik door de lage kwaliteit van de video/bril niet heel lekker zat te kijken. Maar wat mij betreft een mooie creatieve actie!

Stef de Jong
Social Strateeg bij LikeFriends

Stef is oprichter van het eerste full service social media bureau in Nederland; Human Media. In 2011 ging Human Media samen met een reclame bureau en mobile marketing bureau en veranderde het in het digitale communicatie bureau Isobar. Stef's passie en heldere visie op social media gecombineerd met het ondernemersbloed heeft geleid tot de beslissing om in 2012 te starten met een nieuw social bureau: LikeFriends. LikeFriends dicht het gat tussen hetgeen merken willen vertellen (Identity) en datgene wat mensen willen horen (Perceptie). Dit doen zij met aansprekende en verrassende content. Stef blogt op Marketingfacts en Frankwatching, en is onder andere te vinden via twitter en Linkedin.

Categorie
Tags

4 Reacties

  mgvandenbroek

  Idd leuke creatieve actie. Er gloort hoop door de infrastructurele puinhopen 😉


  16 april 2010 om 11:05
  Gosse AdB

  Was de uitgedeelde 3D-bril echt Rood-Blauw of toch Rood-Groen, zoals gewoonlijk? Of is er wellicht sprake van Daltonisme?


  16 april 2010 om 16:12
  Roy

  Poortvrije passages? ze gaan al die ns schuifdeurtjes weer weghalen dus?


  19 april 2010 om 05:37
  Krystallynn

  I have been surfing online more than 3 hours nowadays, yet I never found any instneteirg article like yours. It is lovely price sufficient for me. In my view, if all webmasters and bloggers made excellent content material as you probably did, the net will likely be much more useful than ever before.


  12 juli 2016 om 06:31

Marketingfacts. Elke dag vers. Mis niks!