ReclameReview: Praxis

ReclameReview: Praxis

Deze commercial laat de overeenkomst zien tussen een leeuwengezin waarbij de ouders proberen om de welpjes bij elkaar te houden op de Serengeti en een mensengezin. Dan hebben wij mensen het toch een stuk makkelijker, dankzij Praxis. Ondanks dat de ‘Animal Planet rip-off’ al ontzettend vaak gedaan is, blijf je toch kijken naar deze commercial. Je bent benieuwd wat er komt, wat de clou is. De spanning wordt er dus goed ingehouden. De vergelijking tussen dieren en mensen is ook goed doorgevoerd

Credits:
Bureau: Doom&Dickson
Account: Marlies Mols, Frieda Ulsamer de Waard, Carina Snippe
Creatie: Antoine Houtsma, Bart Oostindie
D.O.P.: Philip van Volsem
Editor: Job te Veldhuis
Klant: Cora Kleinhout, Sander Maarsman, Johan van de Werken, Annelies van Zutphen
Producer: Monique van Beckhoven
RTV: Frank van der Horst
Regie: Yoes Benli
Strategie: Serge Steijn
Productie: Caviar
Geluid: FC Walvisch
Postproductie: The Ambassadors

De doelstelling:
Laten zien dat je met Praxis alles voor elkaar krijgt.

De uitwerking:
Deze commercial laat de overeenkomst zien tussen een leeuwengezin waarbij de ouders proberen om de welpjes bij elkaar te houden op de Serengeti en een mensengezin. Dan hebben wij mensen het toch een stuk makkelijker, dankzij Praxis.

Het oordeel:
Ondanks dat de ‘Animal Planet rip-off’ al ontzettend vaak gedaan is, blijf je toch kijken naar deze commercial. Je bent benieuwd wat er komt, wat de clou is. De spanning wordt er dus goed ingehouden. De vergelijking tussen dieren en mensen is ook goed doorgevoerd. Zowel leeuwen als mensen zoeken naar manieren om de kinderen zo goed mogelijk bij elkaar te houden. Leuke twist dus naar een schutting van Praxis, de menselijke manier van je kinderen bij elkaar houden. Wat ik me wel afvraag is waarom gekozen is voor ‘de Praxis’ als aanspreekvorm in de voice-over. Er wordt namelijk altijd gecommuniceerd met ‘Praxis’, zonder ‘de’. Zelfs aan het eind van deze commercial staat er ‘met Praxis krijg je alles voor elkaar’. Toch zegt de voice-over ‘Gelukkig hebben wij de Praxis’. Mag dit misschien hier wel omdat veel mensen in het alledaagse taalgebruik het hebben over ‘de Praxis’ en de voice-over net zo praat als de doelgroep?


Geplaatst in

DelenEr zijn 1 reacties op dit artikel

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.