Vacature: Community Marketeer bij Wolters Kluwer

23 februari 2010, 06:10

{title}Uitgeverij Kluwer B.V. maakt deel uit van Wolters Kluwer, een mondiale speler in de sector van informatieverstrekking. Kluwer biedt oplossingsgerichte informatiediensten aan en beschikt over een breed gamma van producten, diensten en tools waarmee informatie bij onze klanten komt: portals, publicaties, boeken, nieuwsbrieven, tijdschriften, elektronische tools, online databanken, e-publishing, software en opleidingen. Wij richten ons daarbij op professionals in de juridische, fiscale, financiële, HRM en commerciële beroepen. Voor meer informatie: www.kluwer.nl.

Voor de uitgeefgroep ‘Juristen Algemeen’ zoeken wij een community marketeer (36 uur per week), standplaats Deventer.

Unit / Afdeling

De uitgeefgroep ‘Juristen Algemeen’ ontwikkelt en vermarkt uitgeefproducten voor de communities bedrijfsjuristen, kleine advocatenkantoren en notarissen. De uitgeefproducten variëren van portals, community-websites, tijdschriften, boeken tot losbladige producten en evenementen. Een aantal van deze producten hebben een sterke positie in de markt en behoren veelal tot de basisuitrusting van de jurist. Voorbeelden van producten binnen de uitgeefgroep zijn het NJB (www.NJB.nl), Mr. magazine (www.mr-online.nl), de Modellen voor de Rechtspraktijk, Navigator Advocaat, de Gids Rechterlijke Macht, Advocatenmemo en Data Juridica.

Binnen de uitgeefgroep zijn twee (senior) uitgevers, een fondscoördinator en een webmarketeer werkzaam. De positie van community marketeer is een nieuwe positie en momenteel vacant.

Taken / Verantwoordelijkheden

Het doel van de functie is: het vermarkten van uitgeefproducten en –diensten voor de toegewezen communities, waarbij, door het ontwikkelen en uitrollen van de online community als spil in de marketingcommunicatie, de tot de community behorende professional optimaal wordt bediend en omzet- en winstdoelstellingen worden gerealiseerd.

 • Maakt het (strategische) marketingplan van de community binnen de kaders gesteld door het budget en/of BDP;
 • Zorgt voor de realisatie van de marketingactiviteiten welke in het marketingbeleid zijn opgenomen. Deze marketingactiviteiten zijn gericht op het opbouwen en het onderhouden van een social netwerk met de tot de community behorende professionals en op het onder de aandacht brengen en houden van nieuwe en bestaande uitgeefproducten en diensten;
 • Geeft invulling aan inzet van de meest optimale distributiekanalen, na afstemming met de community manager en uitgevers. Hierbij is de communitywebsite de spil in de communicatie met de tot de community behorende professionals;
 • Levert een bijdrage aan het ontwikkelen van adequate marktinformatie die bijdraagt aan een effectieve communitybenadering;
 • Vertaalt wensen en behoeften van professionals na voorstellen voor nieuwe producten en diensten, in samenwerking met de uitgevers teneinde het producten en diensten portfolio optimaal te laten aansluiten op de wensen en behoeften van de community.

Wij zoeken

 • Je hebt een HBO denk- en werkniveau (bijvoorkeur CE aangevuld met NIMA B/C);
 • Min. 5-8 jaar werkervaring in de Business to Business marketing aangevuld met e-marketing;
 • Je bent in staat op basis van feiten een strategie per community te ontwikkelen. Je bent hierbij vasthoudend en weet betrokken collega’s te overtuigen;
 • Je bent in staat de strategie te vertalen naar een succesvolle uitvoering. Plannen & organiseren behoort tot je kerncompetenties;
 • Je bent creatief, signaleert wensen en behoeften van de markt en vertaalt deze in commerciële kansen;
 • Je bent een goede gesprekspartner op verschillende niveaus;
 • Je hebt geen negen-tot-vijf mentaliteit en bezit een drive om succesvol te zijn.

Wij bieden

Werken voor Wolters Kluwer betekent werken in een dynamische, internationale omgeving. Wij bieden een marktconform salaris en besteden veel aandacht aan personeelsontwikkeling.

Recruitmentproces

Op basis van je cv en motivatiebrief word je al dan niet uitgenodigd voor een interview.Ons recruitmentproces bestaat uit minimaal twee interviews en een eventuele referentiecheck. Daarnaast nemen wij altijd een online assesment af bij onze kandidaten. Voor meer informatie over de functie kan je bellen met Meltem Cakir 0570-648078.

Bij Kluwer kunnen sollicitaties alleen via ons recruitmentsysteem in behandeling worden genomen. Rechtstreeks solliciteren kan via de onderstaande link.

Online Sollicitatieproces

Op zoek naar een baan in Marketing? Bij Marketingfacts Jobs vind je de leukste marketing- en communicatievacatures.

Categorie

Marketingfacts. Elke dag vers. Mis niks!