Alle Super Bowl commercials van 2010

Alle Super Bowl commercials van 2010
, inBeacon
@remcobron

Amerikanen kijken er het hele jaar uit naar; de Super Bowl. Gek genoeg is dat steeds minder vaak vanwege het potje American Football dat wordt gespeeld en steeds vaker om de reclames te zien die tussen de wedstrijd door worden uitgezonden. Dat komt omdat tijdens de Super Bowl traditioneel de beste en leukste reclames worden uitgezonden en ook dit jaar stelde niet teleur (vanmorgen is deze van Google al gespot). Voor een Super Bowl reclame van 30 seconden moest dit jaar 3 miljoen dollar worden neergeteld. Dat is veel geld, maar er staat wel een publiek van 100 miljoen Amerikanen tegenover. Hieronder staan ze allemaal, de Super Bowl Ads 2010:

Pepsi afwezig

Grote afwezige was dit jaar Pepsi. Het frisdrank is na 23 jaar gestopt met het adverteren rondom de Super Bowl. In plaats daarvan steekt Pepsi $20 miljoen in een social media campagne wat ze The Pepsi Refresh Project hebben genoemd. Doritos - onderdeel van PepsiCo - was wel een grootafnemer van de advertenties tijdens de Super Bowl.

Favorieten

Mijn favorieten waren vrijwel alle Doritos reclames die ook dit jaar weer user generated zijn door gemaakt door de fans van Doritos. Daarnaast vond ik de reclames van Intel en Google erg leuk gevonden en natuurlijk de Budweiser reclames die eigenlijk ieder jaar ijzersterk zijn. Eén van de meest besproken reclames is dit jaar de Dockers reclame waarover op Twitter een ware ‘No pants’ tsunami uitbrak…


Geplaatst in

DelenEr zijn 6 reacties op dit artikel

 • ik mis de betwiste prolife ad 'celebrate family, celebrate life'

  geplaatst op
 • @erica: Je hebt helemaal gelijk. Die reclame stond niet in de verschillende overzichten die ik heb gebruikt om dit samen te stellen. Vreemd. Ik heb hem aan het Super Bowl kanaal toegevoegd. Bedankt voor de tip!

  geplaatst op
 • Kijk, hier laat je mooi zien wat de kracht is van Dik.nl (of Yubby): alle commercials in een overzicht, top!

  geplaatst op
 • @Marco: Yep, je hebt helemaal gelijk! Je kan die van 2009 ook nog zien.

  geplaatst op
 • En deze mis je volgens mij ook: Letterman, Lenno en Oprah. Ik vind hem geweldig.

  geplaatst op
 • @Gerard: Is die commercial ook daadwerlijk tijdens de Super Bowl uitgezonden? Ik zag hem in geen enkel overzichtje terugkomen. Voor de zekerheid heb ik hem er toch maar vast tussen gezet - ik wil de lijst natuurlijk wel compleet houden + is het met alle ophef rond Letterman, Lenno en Oprah een erg leuke commercial!

  Ik heb trouwens ook de Megan Fox Motorola commercial nog toegevoegd - die miste ook in het overzicht.

  geplaatst op

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.