In tien stappen een iPhone App voor $199
Mijn eerste gedachte was: “too good to be true”. Maar het kan echt met Appmakr, in tien stappen en $199 later heb je een eigen iPhone App. Voor deze prijs krijg je natuurlijk geen volledig gepersonaliseerde applicatie. Toch zijn er genoeg instellingen die de App zo ‘eigen’ mogelijk maken. Met de markt van mobiele telefoons in de lift en ondertussen al drie miljard downloads in Apple’s App Store nog helemaal niet zo’n gek idee.
Met dank aan Remco Bron die ons wees op het artikel “10 Steps to Build a $50 iPhone App for Your Blog”.
Stap 1 – Creëer een account
Ga naar AppMakr.com en registreer een account.
Stap 2 – Maak een nieuwe App aan
Na het activeren van het account ben je ingelogd en word je direct doorverwezen naar de App Manager Page. Om te starten klik je op “Create An App”:
Stap 3 – Kies een template
Aangezien AppMakr nog relatief nieuw is kan je op dit moment slechts één template kiezen (een RSS Mashup). Klik rechts boven op “Choose This”:
Stap 4 – Koppel de RSS Feed
Voer de RSS Feed van je blog in. Deze link kan per blog (WordPress, ExpressionEngine enz) verschillen. Klik vervolgens op ‘Create App!’.
Stap 5 – Creëer graphics
In stap 5 voer je de huisstijl van de onderneming door in de iPhone App. Je kan de applicatie een naam geven, een logo toevoegen en een zogenaamd “splash screen” uploaden. Deze moeten aan de volgende eisen voldoen:
- 512 x 512 pixels logo – Dit is de “button” in het iPhone menu.
- 320 x 480 pixel Splash Screen – Deze verschijnt bij het laden van de App
Stap 6 – Maak extra feeds en tabs aan
Je kan meerdere feeds toevoegen aan de iPhone App van AppMakr, deze worden onder de tabs getoond. Geef de tab een naam, kies een icoon (of upload je eigen icoon) en voor de URL van de feed in. Op het moment dat er meer tabs worden aangemaakt dan in het scherm past verschijnt vanzelf een “More” tab. Vergeet niet op save te drukken.
Stap 7 – Customize de App
Ook de header kan je aanpassen aan je eigen huisstijl, deze moet aan de volgende eis voldoen:
- 320 x 46 pixels header image in PNG format – Deze image wordt in de bovenkant van de iPhone App geplaatst.
Daarnaast kies je kleurcodes voor de appearance en social bookmarks voor het delen van artikelen.
Stap 8 – Banners in de iPhone App
Wil je wat inkomsten genereren met je eigen App, dan kan je gebruik maken van een drietal advertentienetwerken. Het toevoegen van banner is niet verplicht. Mocht je hier toch gebruik van willen maken dan kan je kiezen uit een drietal opties: Admob, Medialets of je eigen javascript-based ad tags. Het advertentie formaat is 320 x 50 pixels.
Stap 9 – Publiceer de App
Ben je klaar met de instellen van de App, dan is het tijd om deze te publiceren. AppMakr biedt twee pakketten aan:
- $199 – The Easy Way: AppMakr Publishes Your App
- $499 – You’re In Control: Publish Under Your Own Brand
De meest eenvoudige optie, AppMakr helpt bij het hele proces van het bouwen, het geven van licenties tot het publiceren. Voordeel is dat het maken van een App zo erg makkelijk is (in een paar minuten is je applicatie klaar). Maar er zitten ook een aantal nadelen aan. Zo ben je verplicht om de App gratis aan te bieden. Je kan deze, voor het daadwerkelijk publiceren, niet op een telefoon testen en er wordt in de iTunes Store verwezen naar AppMakr. Ook plaatsen zij een klein logo in het ‘splash screen’.
Met een Apple Developer Account ben je zelf verantwoordelijk voor het ‘building process’, wat betekent dat er meer vrijheid is tijdens het bouwen. AppMakr zorgt voor de rest, waaronder het publiceren en managen van jouw App. Met dit account kan je de App ook testen op je eigen iPhone.
Stap 10 – Invoeren details
Na het publiceren van de App wordt gevraagd een aantal details in te vullen. Deze zorgen ervoor dat de App goed in de iTunes Store wordt geplaatst. Apple heeft twee tot vier weken nodig om de iPhone App goed te keuren.
De volgende video geeft een voorbeeld van de iPhone App van Mac Life, gemaakt met AppMakr, in 27 seconden:
De kracht van een app is juist dat deze uniek en relevant is. Het systeem van appmkr lijkt me hier niet voor geschikt. Een app maken om er 1 te hebben is volgens mij niet de juiste gedachte.
@rbouwmeester: Ga er wel vanuit dat een unieke app een heel ander prijskaartje heeft. Bedrijven die hier geen budget voor hebben kunnen zich verdiepen in tools als AppMakr. Natuurlijk moet de app iets toevoegen, daar ben ik het mee eens. Wellicht kan dit met unieke/relevante content.
@Bram aan extra functionaliteit wordt gewerkt. Suggesties zijn altijd welkom op @lafeber
Gerelateerde artikelen
Marketingfacts. Elke dag vers. Mis niks!
Marketingfacts. Elke dag vers. Mis niks!