Bill Gates twittert en lanceert ‘Gates Notes’

Bill Gates twittert en lanceert ‘Gates Notes’

Microsoft-oprichter en filantroop Bill Gates is een inhaalslag aan het maken in zijn sociale netwerk activiteiten. Gister startte de rijkste man ter wereld met microbloggen onder de zijn eigen naam @BillGates op Twitter. ‘Hello World’ was zijn eerste boodschap, gevolgd door een paar oproepen om financiële steun te geven aan Haïti. In slechts 24 uur tijd hebben zich al een kwart miljoen aanhangers gemeld. Gates volgt intussen ook tientallen andere Twitter accounts. Onder hen de Jordaanse koningin Rania Al-Abdullah en de Amerikaanse president Barack Obama. En uiteraard de Twitterkanalen van Microsoft en Bing. Deze keer is het de echte Bill Gates (te zien aan het verified logo) die de korte boodschapjes in 140 tekens typt, in tegenstelling tot maart vorig jaar.

Naast twitteren is Bill vandaag ook aan het bloggen geslagen. Op het blog The Gates Notes laat Bill Gates weten wat hij denkt en wat hij ziet, leest en leert. Op zijn blog schrijft hij gepassioneerd over zijn Bill & Melinda Gates Foundation en over onderwerpen als energie en het klimaat. Het is niet mogelijk te reageren op artikelen. Wel biedt Bill je de mogelijkheid hem een vraag te stellen.

In een exclusief interview met CNET laat Gates weten zijn aanwezigheid op het web zoals hij dat had bij Microsoft te missen. ‘Het internet is op maat gemaakt voor de soort activiteiten, waar ik betrokken bij ben’ vertelt hij verwijzend naar het publiceren van foto’s en het plaatsen van een korte samenvatting van een boek met de gedachten daarbij. Gates is van plan zijn blog drie keer per week te gaan updaten, varierend van korte berichten tot diepgaande artikelen.

Ook op Facebook is Gates weer actief, nadat hij afgelopen zomer zijn account had afgesloten, vanwege 10.000 vriendschap verzoeken, heeft Bill nu een fan-pagina aangemaakt. De Facebook fan-page telt ruim 55.000 fans.


Geplaatst in

DelenEr zijn 1 reacties op dit artikel

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.