Social Media Club Amsterdam: Eerste meeting

Social Media Club Amsterdam: Eerste meeting

Op uitnodiging van Chantal Schepers bezocht ik gisteren de allereerste bijeenkomst van Social Media Club Amsterdam. Overgewaaid uit Amerika, is de opzet om met kleine groepjes regelmatig bijeen te komen om te praten over Social Media.In Amerika al een groot succes, in Nederland nu dus net begonnen. De opzet is dat er local chapters ontstaan, waarmee dit concept langzaam aan landelijk uitgerold zal worden. Vandaag heb ik daarom ook een overlegje met Yvonne van Bokhoven van Lewis PR om te kijken of we gezamenlijk dit concept ook in Eindhoven kunnen uitrollen (#smcehv of #smc040).

De Social Media Club is al gestart in 2006 in Amerika door twee enthousiastelingen met als doel om best practices te delen over Social Media. Een nobel streven dat ook in Nederland, weliswaar drie jaar later, een leuke toevoeging kan zijn aan de vele open coffee’s, tweet-ups, twitterborrels, etc.

De eerste bijeenkomst was, zoals gebruikelijk bij dit concept, volledig vrijwillig opgezet door @whizpr, @remcojanssen en @ernohannink en werd gehouden bij Cisco. Mooie locatie en goed verzorgde ontvangst. Deze ‘maiden’ bijeenkomst had als rode draad twee presentaties. Een presentatie van Cisco en eentje van @puur.

Cisco vertelde bij monde van Simon Christie, digital marketing manager at Cisco, over hoe Cisco gebruik maakt van Social Media. De reden waarom zij dit doen is omdat het moet. Zij gooien al hun content op de diverse sites, via RSS over Twitter. De grote vraag waar Cisco mee zit is: “Hoe nu verder?  Hoe gaan wij de dialoog aan met onze klanten?”. Een vraag die best moeilijk te beantwoorden is als je geen direct sales doet. De eindgebruikers van Cisco, los van de Linksys-klanten, weten vaak niet eens dat er in hun netwerk Cisco apparatuur zit.

Na dit praatje van de sponsor kwam Anne Maria (aka @puur) aan het woord. Erg interessant om te zien hoe zij Social Media inzet in haar dagelijkse leven. Zowel zakelijk als privé, waar bijna geen onderscheid meer in lijkt te zitten. @puur kan wel gezien worden als een lopende succesfactor die laat zien hoe je je echt kunt onderscheiden in de door moordende concurrentie getroffen evenementen-branche.

Hierna kwam de borrel. Die was niet echt anders dan andere borrels, behalve dat er veel gefilmd werd. Leuk om toch ook weer veel mensen te ontmoeten die je nomaal alleen van een Twitter-avatar kent.

Conclusie: Een evenement met veel potentie. De inschrijving voor de volgende editie is al in volle gang en er zijn al initiatieven in gang gezet voor smc010, smc026, smc050 en smc040.


DelenEr zijn 11 reacties op dit artikel

 • Foto's van #SMC020 #SMCadam #SMCAmsterdam hier: http://www.flickr.com/photos/atmosttv/

  Het was een mooie opening met bespreking van social media op niveau en vanuit business en ondernemers point-of-view.

  Video's met onder andere @puur en Yv Viegen (Marketing FD) volgen snel.

  geplaatst op
 • Bedankt voor de heldere wrap-up van gisteravond! Het was inderdaad een mooie kick-off, hoewel er naar mijn mening wel een aantal verbeterpunten zijn. Om te beginnen vond ik dat er (te) weinig tijd was om een plenaire, inhoudelijke discussie te voeren. De boeiende discussie die op gang kwam na het verhaal van Cisco, werd jammerlijk afgekapt. Terwijl ik toch enigzins verbaasd was (ben) over het gebrek aan het gebrek aan 2.0 visie en duidelijke doelstellingen in de aanpak en strategie van Cisico. Bovendien was door de tijdsdruk ook het interessante verhaal van @puur te vluchtig en bovenal: éénrichtingsverkeers.

  Mijn voorstel is dus om de volgende bijeenkomst alléén achteraf te borrelen en/of slechts één case goed te behandelen, met voldoende ruimte voor verdieping en interactie. Neemt niet weg dat ik het een goed initiatief vind en dat de verdere organisatie en ontvangst prima in orde was! Complimenten en dank hiervoor!

  geplaatst op
 • sms040 is nu ook een feit. Samen met Lewis PR ga ik dit organiseren op 27 januari.
  We zullen net als in A'dam voor de eerste editie ook werken met persoonlijke uitnodigingen.
  Wel zullen we kijken of wij er meer interactie in kunnen bouwen.

  We hebben al een gratis locatie en een sponsor voor de hapjes en drankjes. Lekker die korte lijnen!

  geplaatst op
 • Ik bedoel smc040.

  geplaatst op
 • @patrick. Ben heel blij met je foto (NOT) :)

  geplaatst op
 • Nice!
  Laat zeker weten wanneer de Eindhoven-editie doorgaat - is makkelijker bereikbaar vanuit Antwerpen ;-)

  geplaatst op
 • @Jan Willem

  >> foto
  wacht maar tot je de video's ziet ;) Is die uh.. foto hierboven ook niet uit de serie? http://www.twitpic.com/tsntz
  Mocht ik een foto moeten deleten van iemand, tweet, sms, mail me.

  Mooi al die smc040, smc.... initiatieven!

  geplaatst op
 • Dank je wel voor dit verslag Jan Willem en veel plezier met opzetten van SMC Eindhoven.
  Verder zijn er ontwikkelingen voor SMCArnhem, SMCUtrecht en SMCRotterdam.
  De volgende SMC Amsterdam op 20 januari 2010 zit al vol. Sorry

  geplaatst op
 • Top! Mensen die geinteresseerd zijn in SMC030, [url=http://www.twitter.com/smc030klik hier[/url]....

  geplaatst op
 • @Niels van der Laak. Ik heb een plaatsje voor je gereserveerd.Maar heb dan wel je e-mailadres nodig.

  geplaatst op

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.