PvdA gaat online conversatie aan

PvdA gaat online conversatie aan
, mangrove.com
@mangrove

Met een nieuwe online identiteit maakt de Partij van de Arbeid zich op voor de regionale en landelijke verkiezingen. De kern van de vernieuwde website van de partij zal voortaan bestaan uit een weblog waarin opinies en columns van politici centraal staan. Berichten vallen binnen standpunten en thema’s van de partij. Reacties kunnen worden achtergelaten met Facebook Connect, Twitter of Hyves (d.m.v. OpenID) en bezoekers kunnen eenvoudig vanuit de website retweeten.

Martijn van Dam, Tweede-Kamerlid voor de PvdA en zelf al flink actief online is enthousiast: “Het nieuwe PvdA.nl wordt veel persoonlijker en dat is goed, want politiek is persoonlijk. We komen als politici veel dichterbij de bezoeker doordat er geen beschrijvende nieuwsredactie meer tussen zit. De integratie met sociaal media, zoals het doorplaatsen van Twitterberichten, werkt ook twee kanten uit. Het sluit veel nauwer aan op hoe internet bedoeld is.”.

Internet als inzet voor een open partij

De vernieuwde website past binnen de strategie die Jaap Stronks, adviseur nieuwe media, voor de partij uitrolde. Stronks: “De website is onderdeel van een brede online ontwikkeling om transparant te opereren en de conversatie met leden en kiezers aan te gaan. Ook de lokale afdelingen hebben trainingen gevolgd om met behulp van internet de conversatie aan te gaan.”.

Mangrove was verantwoordelijk voor dit concept en voor de realisatie. We zijn trots op het eindresultaat en jullie, los van politieke voorkeur, hopelijk ook een beetje op ons! ;-)


Geplaatst in

DelenEr zijn 8 reacties op dit artikel

 • Wij zijn ook erg trots op de nieuwe site, maar op 't moment nog even bezig de spreekwoordelijke puntjes op de i te zetten. Voor iedereen die op de hoogte wil blijven: volg @pvda op de twitters. Verder zal ik hier een comment plaatsen als de site live is.

  geplaatst op
 • Oh en beschouw tot het zover is, het bovenstaande postje met screenshot maar als mooie teaser :-).

  geplaatst op
 • @Boy: "postje"? Hear, hear.

  geplaatst op
 • Ik wilde al zeggen inderdaad, ik krijg nog steeds die lelijke oude site!

  Maar dat is dus normaal. Phew.

  geplaatst op
 • Wanneer komt de nieuwe site dan online? Ik ben benieuwd!

  geplaatst op
 • Annddddd we're live! Check: http://pvda.nl en laat weten wat je ervan vindt.

  geplaatst op
 • Op naar de nul zetels.

  geplaatst op
 • Omdat minister Guusje ter Horst op bezoek is in mijn woonplaats Hengelo, ben ik nieuwsgierig of er nog tweets over haar bezoek op pvda.nl of zelfs http://www.hengelo.pvda.nl/ te vinden zijn.

  Moet kunnen toch in deze tijd van BlackBerries, iPhones en Android telefoons?
  Niets!

  Om mijn teleurstelling kenbaar te maken bij de PvdA, heb ik geprobeerd om dan maar een reactie te schrijven. Daarvoor moet ik dan eerst registreren op mijn.pvda.nl (had volgens mij ook gewoon via DISQUS gekund, maar goed).
  Werkt dat helemaal niet!

  Dan kun je maar beter deze optie achterwege laten.
  Partij van de Achterstand in dit geval.

  geplaatst op

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.