Kies de soundtrack van DSBTheMovie

Kies de soundtrack van DSBTheMovie

{title}

DSBTheMovie heeft een logo, een teaser en het script voor de film is bijna af. Later deze week begint de zoektocht naar acteurs, maar nu moet er eerst gekozen worden voor de soundtrack. Er zijn uiteindelijk drie serieuze, professionele inzendingen overgebleven. Hierop kan iedereen nu stemmen. De stemming sluit woensdagochtend om 11:00.

Iedere film wordt gekenmerkt door een herkenbare soundtrack. Iedereen weet meteen welke film er hoort bij een bepaald muziekstuk. Bekende voorbeelden zijn Star Wars of The Godfather. Voor DSBTheMovie willen de initiatiefnemers ook een herkenningstune. Hiervoor plaatsten zij op 3 november een oproep op de website. Muziekproducenten en componisten die mee wilden werken aan de film, kregen een maand de tijd om hun meesterwerk te realiseren. Naar aanleiding van de oproep voor het insturen van een zelfgecomponeerde soundtrack kwam er ook een hoop onbruikbaar materiaal binnen.

Jan Willem Alphenaar, initiatiefnemer van DSBTheMovie: “Veel mensen hadden bestaande nummers ingestuurd of heel amateuristisch gesampled. Voor onze film zoeken wij authentiek werk dat wij ook zonder problemen mogen gebruiken in de film. De kwaliteit van de drie overgebleven inzendingen is van een hoog professioneel niveau. Alle drie zijn ze zeer geschikt. Welke het uiteindelijk wordt, laten we weer aan het publiek over.”

De drie overgebleven inzendingen zijn:

1) DSBMelody van Ferrie (mp3) = differentieel (artiestennaam)
2) DSBSoundtrack (mp3) van Geert Veneklaas
3) Central_Banks (mp3) van Marco Raaphorst

Via de website http://www.dsbthemovie.nl kun je je stem uitbrengen. Je kunt daar ook uitgebreid luisteren naar de drie inzendingen.

Over DSB The Movie

DSBTheMovie is een project dat volledig draait op de medewerking van het Nederlandse publiek. Met behulp van crowdsourcing via allerlei social media, wordt getracht een realistische weergave te krijgen over wat er zich precies heeft afgespeeld bij de opkomst, het faillissement en de afwikkeling van de DSB Bank. Het project kent geen financiers en heeft ook geen winstoogmerk. De bedoeling is om de publieke opinie weer te geven in een film van 30 minuten die door iedereen gratis bekeken kan worden. Kijk voor meer informatie op http://www.dsbthemovie.nl.


Geplaatst in

DelenEr zijn 5 reacties op dit artikel

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.