• Mobile
  wordt gesponsord door

’Android in 2012 operating system nummer 2’

’Android in 2012 operating system nummer 2’

{title}

Iedereen die op dit moment roept dat je niet zoveel met Android hoeft omdat toch niemand er gebruik van maakt en er in Nederland nog niet zoveel mobieltjes met Android als OS verkocht zijn heeft nu nog een beetje gelijk (wereldwijd 2 procent marktaandeel). Check ook dat marktaandeel van Symbian in bovenstaand plaatje: enorm! Maar…

Gartner’s analist Ken Dulaney voorspelt dat Android in 2012 een marktaandeel heeft dat hoger is dan dat van Windows Mobile, Apple en RIM. Het grootste OS over drie jaar is Symbian, Android is dus tweede. Via: MobileCrunch, Gigaom, Computerworld.com.

Waarom Android?

In een exclusief interview met ComputerWorld zegt Gartner-analist Ken Dulaney:

”The Gartner forecast gives Android such an enormous surge in popularity because of a variety of factors, but chiefly because of Google Inc.‘s backing of Android and the range of cloud computing functions and related applications that Google will make available in coming year.”

Gigaom schrijft:

“A slew of handset vendors are jumping aboard the Android bandwagon (largely at the expense of Windows Mobile), the platform has effectively grown its developer community, and it now has the backing of America’s largest mobile network operator. And Android is built on open-source technology, Dulaney noted, giving it a decided edge over Apple’s proprietary platform.”

Hieronder een ouder interview met Ajid Jaokar over Android al seen ‘disruptive platfomr’. Jaokar is een believer, vond ik toen. Maar hij krijgt wel gelijk als Gartner er niet te veel naast zit.


Geplaatst in

DelenEr zijn 13 reacties op dit artikel

 • Als deze cijfers kloppen ben ik en fles wijn kwijt. Die heb ik ingezet op het feit dat Windows zijn windows mobile over 3 jaar (dus eind 2012) heeft teruggetrokken omdat het helemaal gemarginaliseerd is.

  geplaatst op
 • Wat ik niet snap is waarom Symbian het grootste platform is, maar (volgens mijn eigen subjectieve telling) de minste exposure in de pers en de minste developers aandacht krijgt. Je kunt blijkbaar met symbian toch nog steeds het meeste mensen bereiken.

  @Bas van de Haterd, Ik geloof niet dat Microsoft zijn mobile OS van de markt zal halen. Dat zou hun concurrentie positie op de business markt te veel verzwakken en hun filosofie om alle Microsoft producten te integreren om zeep helpen.

  geplaatst op
 • http://www.mobilecowboys.nl/mobilemarketing/10696 denk niet dat Microsoft het zo maar opgeeft Bas.

  geplaatst op
 • Misschien is het ook meer hoop dan realistische verwachting, maar de opmerkingen over 6.5 stemmen mij weer meer hoopvol. Als de gebruikers het hun rug toekeren...

  Denk inderdaad wel dat ze het graag willen behouden, het is belangrijk in hun world of work strategie, maar ik denk dat ze erg veel moeite zullen hebben het te behouden.

  @Pieter: Symbian is de grootste omdat Nokia de grootste is. Nokia heeft zijn marketing goed voor elkaar, Symbian kent 95% van de mensen niet. Maar als Nokia zijn marktaandeel langzaam verliest doordat Symbian niet mee ontwikkeld weet je het nooit.

  geplaatst op
 • Gartner ... hmmm: http://www.gartner.com/DisplayDocument?id=495724

  geplaatst op
 • Google zorgt ervoor dat door terrein te winnen bij ontwikkelaars, ze de basis legt voor de toekomst, door veel apps en gebruiksgemak. Daarnaast komt ze (nog) niet slecht in het nieuws zoals de (exploderende) iPhone.

  geplaatst op
 • Het zou natuurlijk kunnen, maar erg sterk is het wel. Persoonlijk denk ik, wanneer Apple op deze voet blijft doorgaan, iPhone OS mooi bovenaan staat gevolgd door Symbian.

  geplaatst op
 • Goed nieuws. Het is alleen te hopen dat dit dan snel wordt opgelost: http://www.techcrunch.com/2009/10/11/a-chink-in-androids-armor/

  geplaatst op
 • Ik verwacht dat Android 23% heeft einde 2012..

  geplaatst op
 • En het marktaandeel van Symbian zal eind 2012 nog veel verder zijn gezakt dan wat hier wordt voorspeld. Symbian is een 'legacy platform', ontwikkelaars kunnen er weinig mee. Sinds de N95 heeft Nokia geen smartphone-hit meer gehad en gaan alle concurrenten er met de 'phone you MUST have'- titels vandoor.

  geplaatst op
 • Iedereen die dit soort voorspellingen maakt, maakt zichzelf ongeloofwaardig.

  Deze wereld is nog niet verdeeld ;-)

  geplaatst op
 • Zo zo. Gartner weet tot achter de komma te voorspellen wat het marktaandeel is in 2012. Knap hoor! (Of volkomen uit de lucht gegrepen. Ik denk het laatste.)

  geplaatst op
 • De prijs van een Android is nog veel te hoog! Basic versies zouden richting 100-150 euro moeten gaan. Apple's Iphone volgt toch niet in een prijzenslag, terwijl de chinese fabrikanten met de Android een race to the bottom kunnen veroorzaken.

  Met lagere prijzen van concurrent maakt Iphone in opkomende markten zoals China en Afrika geen schijn van kans om grootste speler te worden.

  De vraag is of ze dat bij Apple uberhaupt willen... Premium producten = hoge marges

  geplaatst op

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.