Facebook heeft 300 miljoen leden en maakt winst

Facebook heeft 300 miljoen leden en maakt winst

{title}Ik kan me de kop nog herinneren: ‘Facebook heeft 200 miljoen leden’. Ik schreef het toen, op 9 april van dit jaar, ‘voor de geschiedenis’ en dat doe ik nu in deze post dan maar andermaal. Mark Zuckerberg van Facebook meldde het gisteren: Facebook heeft 300 miljoen leden. En, ook niet onbelangrijk: ze maken winst.

Zuckerberg: “It’s a large number, but the way we think about this is that we’re just getting started on our goal of connecting everyone.”  Over de winst: “ Earlier this year, we said we expected to be cash flow positive sometime in 2010, and I’m pleased to share that we achieved this milestone last quarter.” Honderd miljoen leden in vier maanden. Dat is stevig…


DelenEr zijn 9 reacties op dit artikel

 • "Een miljoen leden in vier maanden." ?

  Klein rekenfoutje ;)

  geplaatst op
 • Helaas zie ik geen uitspraken over hoe die winst tot stand gekomen is. Meer opbrengsten per pageview of een kostenvermindering? Heeft iemand daar ideeen over?

  geplaatst op
 • Oké, ze zijn dus bij de bodem aangekomen van wat eerder nog een bodemloze put leek. Nu nog een paar jaar net zoveel winst draaien als ze de afgelopen jaren hebben verloren, en ze staan terug op nul. Wat denk je, zouden ze in 2012 break-even halen?

  geplaatst op
 • @Carl: had ik al gezegd dat je steeds meer op Andrew Keen begint te lijken? ;-)

  @Bert: zal het aanpassen voor Matthijs, thx!

  geplaatst op
 • @Marco: Dat heb je inderdaad al een paar keer eerder gezegd; je valt in herhaling.

  Precies drie maanden geleden reageerde ik als volgt op precies diezelfde opmerking:

  @Marco: Dat heb je inderdaad al eerder gezegd, en ik vraag me eerlijk gezegd af waarom. Andrew is namelijk 100% zuurpruim, en ik 'voorspel' zowel positieve als negatieve ontwikkelingen.

  In 2001 voorspelde ik bijvoorbeeld dat er geen hond geïnteresseerd zou zijn in mobiele TV (negatief), maar dat er wellicht wél een mooie toekomst zou zijn weggelegd voor mobieltjes met ingebouwde camera's en initiatieven op het vlak van HiFi ringtones (positief). En oké, Second Live zag ik weer totaal niet zitten (negatief), maar de iPhone duidelijk wél (positief). Nog voor die in de winkel lag. "Mobiel internet explodeert" schreef ik zelfs, twee jaar geleden.

  Met andere woorden: ik vind mezelf dus absoluut geen zuurpruim. Eerder realist.

  geplaatst op
 • En om op Facebook terug te komen: hoe lang denk jij dan dat 't gaat kosten om die investeringen/verliezen die ze tot nu toe gemaakt hebben weer terug te verdienen?

  geplaatst op
 • @Carl: dat vind Keen ook van zichzelf, dat hij een realist is ;-) Maar even zonder gekheid, de reden waarom ik het herhaal is dat ik je eigenlijk alleen nog maar negatief zie reageren. Waar is de enthousiaste en positief ingestelde Mangold gebleven die gezond kritisch maar vooral ook mogelijkheden zag in technologische ontwikkelingen?

  En vwb Facebook, ik ken het businessmodel onvoldoende om daar een zinnig antwoord op te geven.

  geplaatst op
 • Ik heb een natuurlijke sceptisch voor zelfverklaarde cijfers. Dag- en weekbladen gebruiken ook altijd ( veel hogere ) lezerscijfers ipv abonnementscijfers omwille van marketingdoeleinden. Bij social media en forums worden ALTIJD de totale accounts getoond aan mogelijke adverteerders, het percentage regelmatig actieve accounts wordt zelden vermeld..
  Zolang er geen technische beperkingen komen op het massaal aanmaken van fictieve, spammy of meervoudige accounts zijn de ledenaantallen ongeloofwaardig..Facebook zou theoretisch gezien in België 1 op 5 inwoners als lid hebben, in de praktijk en bij steekproeven komen deze cijfers ongeloofwaardig over..

  geplaatst op
 • @bert: Scherp ;)

  geplaatst op

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.