Facebook heeft 300 miljoen leden en maakt winst

16 september 2009, 10:29

{title}Ik kan me de kop nog herinneren: ‘Facebook heeft 200 miljoen leden’. Ik schreef het toen, op 9 april van dit jaar, ‘voor de geschiedenis’ en dat doe ik nu in deze post dan maar andermaal. Mark Zuckerberg van Facebook meldde het gisteren: Facebook heeft 300 miljoen leden. En, ook niet onbelangrijk: ze maken winst.

Zuckerberg: “It’s a large number, but the way we think about this is that we’re just getting started on our goal of connecting everyone.” Over de winst: “ Earlier this year, we said we expected to be cash flow positive sometime in 2010, and I’m pleased to share that we achieved this milestone last quarter.” Honderd miljoen leden in vier maanden. Dat is stevig…

Van april 2007 tot juni 2011 was ik freelance editor/ communitymanager / hoofdredacteur bij Marketingfacts. Tussendoor werkte ik bij Insites Consulting, IDG Nederland, Saatchi&Saatchi;/Leo Burnett (voor Samsung) en voor onderzoeksbureau WUA. Vanaf 1 november 2021 vorm ik samen met Luuk Ros de hoofdredactie van Marketingfacts.

Categorie
Tags

9 Reacties

  Bert

  “Een miljoen leden in vier maanden.” ?

  Klein rekenfoutje 😉


  16 september 2009 om 11:27
  RJ

  Helaas zie ik geen uitspraken over hoe die winst tot stand gekomen is. Meer opbrengsten per pageview of een kostenvermindering? Heeft iemand daar ideeen over?


  16 september 2009 om 11:55
  mangold

  Oké, ze zijn dus bij de bodem aangekomen van wat eerder nog een bodemloze put leek. Nu nog een paar jaar net zoveel winst draaien als ze de afgelopen jaren hebben verloren, en ze staan terug op nul. Wat denk je, zouden ze in 2012 break-even halen?


  16 september 2009 om 16:16
  media

  @Carl: had ik al gezegd dat je steeds meer op Andrew Keen begint te lijken? 😉

  @Bert: zal het aanpassen voor Matthijs, thx!


  16 september 2009 om 16:48
  mangold

  En om op Facebook terug te komen: hoe lang denk jij dan dat ’t gaat kosten om die investeringen/verliezen die ze tot nu toe gemaakt hebben weer terug te verdienen?


  16 september 2009 om 17:12
  media

  @Carl: dat vind Keen ook van zichzelf, dat hij een realist is 😉 Maar even zonder gekheid, de reden waarom ik het herhaal is dat ik je eigenlijk alleen nog maar negatief zie reageren. Waar is de enthousiaste en positief ingestelde Mangold gebleven die gezond kritisch maar vooral ook mogelijkheden zag in technologische ontwikkelingen?

  En vwb Facebook, ik ken het businessmodel onvoldoende om daar een zinnig antwoord op te geven.


  16 september 2009 om 17:24
  Edwin

  Ik heb een natuurlijke sceptisch voor zelfverklaarde cijfers. Dag- en weekbladen gebruiken ook altijd ( veel hogere ) lezerscijfers ipv abonnementscijfers omwille van marketingdoeleinden. Bij social media en forums worden ALTIJD de totale accounts getoond aan mogelijke adverteerders, het percentage regelmatig actieve accounts wordt zelden vermeld..

  Zolang er geen technische beperkingen komen op het massaal aanmaken van fictieve, spammy of meervoudige accounts zijn de ledenaantallen ongeloofwaardig..Facebook zou theoretisch gezien in België 1 op 5 inwoners als lid hebben, in de praktijk en bij steekproeven komen deze cijfers ongeloofwaardig over..


  17 september 2009 om 04:05
  mgvandenbroek

  @bert: Scherp 😉


  17 september 2009 om 04:08

Marketingfacts. Elke dag vers. Mis niks!