MySpace Mail straks de nummer twee in e-mail?

MySpace Mail straks de nummer twee in e-mail?

{title}

Dat MySpace de ambitie heeft om te vernieuwen werd al eerder deze maand duidelijk, toen zij aankondigden dat het een ‘entertainment portal’ moet worden. Het lijkt er op dat dit een vervolg krijgt. Het social network biedt gebruikers vanaf vandaag namelijk een eigen e-mailadres aan, voorlopig nog in beta. Gebruikers kunnen een [alias]@myspace.com e-mailaccount aanmaken. MySpace heeft de ambitie om één van de grootste spelers in de e-mailmarkt worden, nummer twee welteverstaan! Via Mashable en TechCrunch.

{title}De cijfers die op TechCrunch worden genoemd, geven aan dat MySpace wereldwijd 130 miljoen gebruikers heeft. Wanneer deze allen overgaan naar MySpace Mail zal het social network de nummer vier van grootste email providers ter wereld worden en de nummer twee in de Verenigde Staten.

Op dit moment zorgt MySpace Messaging voor ongeveer 20 procent van de site traffic.


MySpace Mail wordt als volgt beschreven:

 1. New Mail center provides a snapshot of all your mail activities including messages, sent messages, requests, and notifications  
 2. Send and receive messages from inside or outside the MySpace network  
 3. Unlimited file storage  
 4. One click to embed photos directly from your profile or desktop  
 5. Send and receive file attachments including music and video  
 6. Search within Mail using our Google Gears implementation  
 7. Check out friends’ activities in real time via the new Mail Activity Stream module  
 8. Address book that automatically saves your contacts

Onderstaand figuur geeft een duidelijke vergelijking van de features tussen MySpace, Facebook, Hotmail, Yahoo en Gmail:

{title}

Zo is te zien dat MySpace Mail met name een voorsprong heeft op Facebook. MySpace Mail maakt dus gebruik van Google Gears, die een back-up maakt van alle berichten. Hierdoor kunnen onder andere zoekopdrachten snel worden uitgevoerd.

Ik ben heel benieuwd of MySpace de kracht nog heeft om dit groot te maken. Het systeem heeft een aantal goede features, echt uniek kan je het alleen niet noemen. Hieronder nog een aantal screenshots (via TechCrunch):

{title}

 

{title}

 

{title}

 

{title}


Geplaatst in

DelenEr zijn 3 reacties op dit artikel

 • moet je wel eerst een MySpace account hebben...en met hard teruglopende bezoekersaantallen zie ik hierin geen heil...
  Als ze nr 2 met 48M adressen willen verslaan zou daarnaast zo'n beetje hun complete 'actieve' memberbase zo'n account moeten nemen....ook DAT zie ik niet gebeuren!

  geplaatst op
 • Volgens de laatste Comscore cijfers hebben Hotmail (343m), Yahoo (285m) en Gmail (146m) meer email gebruikers dan Myspace uberhaupt gebruikers (130m) heeft. Dat wordt dan nog een beste uitdaging om de #2 te worden.

  In Nederland specifiek liggen de verhoudingen nog verder uit elkaar met 7,4 miljoen Hotmail gebruikers en 1,9 miljoen Gmail gebruikers en 480 duizend Yahoo mail gebruikers. Myspace had in Mei slechts 70 duizend bezoekers in Nederland.

  geplaatst op
 • Erg lastige opgave.. Het is natuurlijk zeer log allemaal; veel mensen veranderen niet zomaar hun e-mailadres. Je ziet het aan het aantal hotmail gebruikers dat nog steeds erg hoog is als je het beoordeelt op kwaliteit en mogelijkheden. Al denk ik dat veel gebruikers hotmail gebruiken omdat dat 'moest' voor MSN Messenger.

  geplaatst op

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.