• Mobile
  wordt gesponsord door

TNT Post lanceert mobiele site

TNT Post lanceert mobiele site

{title}Nu is het nog een beetje “nieuw”. Over een jaar hoef je hier als bedrijf echt niet meer mee aan te komen. TNT Post stuurde gisteren een persbericht over de nieuw gelanceerde mobiele site. Het plaatje hiernaast laat zien hoe die eruit ziet op een iPhone. Uit het persbericht: ‘Op TNT Post Mobiel kan iedereen eenvoudig op elk moment van de dag de belangrijkste informatie en diensten van TNT Post raadplegen. Zo kan een bezoeker een postcode controleren, bekijken of een pakketje onderweg is via track & trace of het juiste tarief voor het frankeren van een brief of pakket opzoeken.’

Zinnen als deze vind je trouwens ook in dat persbericht van TNT: ‘De mobiele website is toegesneden op het gebruik met mobiel internet. Er is bijvoorbeeld een minder snelle verbinding nodig om de website te gebruiken. Ook passen de pagina’s op een kleiner scherm.’ Das fijn om te horen; mooi dat ze daar bij TNT over na hebben gedacht. De mobiele website is mede ontwikkeld door One Shoe Mobile.


Geplaatst in

DelenEr zijn 3 reacties op dit artikel

 • "Nu is het nog een beetje "nieuw"" ?. - Meent schrijver dat een website ontworpen voor gebruik met mobiele telefoon nieuw is ? Hebben de marketing- strategien rond de iPhone zoveel effect, dat ook marketing-specialisten denken dat internetten met een mobiele telefoon pas bestaat sinds de iPhone bestaat ? Of begrijp ik het verkeerd ? Of loopt de ontwikkeling in Nederland hier achter ?

  Zo niet dan roep ik graag in herinnering de functie "iMode", in de vorige eeuw ontwikkeld in Japan en toendertijd in Nederland geintroduceerd door KPN. En de gewone zakelijke Nokia of Blackberry, waarmee het al jaren goed internetten is, vooral op sites ontworpen voor gebruik met een mobieltje. Dus noch internetgebruik met mobiele telefoons is een beetje nieuw, noch sites ontwikkeld voor gebruik met mobiele telefoons, noch de merk-onderscheidende "i" van pod en phone.

  Voor de jonkies -> wat is i-Mode ? -> http://www.nttdocomo.com/services/imode/history/index.html

  geplaatst op
 • @Jutien: Het "nieuw" staat hier niet voor niets tussen aanhalingstekens, maar dank voor je scherpte. Ik denk helemaal niet dat internetten op de mobiele telefoon pas bestaat sinds de iPhone. Dat is ook helemaal niet de strekking van mijn verhaal.

  De strekking is, en dat heb ik over gehouden aan een interview met Yuri van Geest, dat een pr-moment nu nog mogelijk is voor een bedrijf dat een mobiele site lanceert omdat mobile nu eenmaal hot is. Over een tijdje hoef je dat echt niet meer te proberen.

  Moet wel gezegd, en die link leg jij niet maar is er wel degelijk, dat de iPhone voor enorme toename van het gebruik van mobiel internet zorgt. Volgens T-Mobile, Wc-eend. Volgens mij is de browser experience waar je aan refereert met die geweldige zakelijke Nokia en Blakckberry echt zwaar onder de maat vergeleken met de iPhone. No wonder dat mobile nu 'hotter' is dan voorheen.

  Ik heb zelf trouwens een i-Mode gehad. Waarom flopte dat ook alweer?

  geplaatst op
 • De i-Mode 'experience' uit de vorige eeuw is in de verste verte niet vergelijkbaar met de iPhone experience. 't Is niet anders.

  geplaatst op

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.