VIDDIX introduceert nieuwe video player

24 juni 2009, 07:21

Vandaag heeft videoplatform VIDDIX een tweede interactieve video player geïntroduceerd waarmee klikbare links over video’s kunnen worden geplaatst. Deze links kunnen verwijzen naar iedere willekeurige website. “VIDDIX geeft hiermee een voorbeeld aan YouTube, dat geen links naar websites van derden ondersteund,” heeft oprichter Sébastien Willems van de Utrechtse startup in het persbericht laten optikken. “Een video waarin het laatste nieuws wordt besproken kan op deze manier bijvoorbeeld links bevatten naar nieuwsberichten op Nu.nl en een persoonlijke video kan worden gekoppeld aan een Twitter account of een Hyves pagina.” Verder uit het persbericht:

De links worden automatisch voorzien van een passende achtergrond wanneer de website wordt herkend. Op dit moment worden zo’n 50 websites ondersteund waaronder Nederlandse websites als Nu.nl, Hyves, Frankwatching, Marketingfacts, Emerce en Molblog. Maar ook internationale sites als Wikipedia, Facebook, YouTube en IMDB krijgen automatisch een passende template. Sites die nog niet in de lijst staan krijgen een standaard template.

Van april 2007 tot juni 2011 was ik freelance editor/ communitymanager / hoofdredacteur bij Marketingfacts. Tussendoor werkte ik bij Insites Consulting, IDG Nederland, Saatchi&Saatchi;/Leo Burnett (voor Samsung) en voor onderzoeksbureau WUA. Vanaf 1 november 2021 vorm ik samen met Luuk Ros de hoofdredactie van Marketingfacts.

Categorie
Tags

9 Reacties

  Koos Koets

  Wow heey, een videoplayer waar je overlays in kunt tonen, vet hoor, 3 jaar terug heb ik dit al gemaakt, maar dan stukken geavanceerder, namelijk met mogelijkheden als multiple choice vragen die bijvoorbeeld doorlinken naar andere video bestanden of naar frames, was ongeveer 150 regels code, echt waaaaaaaaaaaanzinnig moeilijk


  24 juni 2009 om 14:00
  Sven

  nou Koos, dan had je beter je commerciele broertje kunnen vragen er een businessplan bij te maken want als je kijkt naar de huidige preroll video advertenties die worden getoond is de huidige praktijk veel primitiever dan wat hier wordt getoond.

  Ik vind het een mooi ding!


  24 juni 2009 om 14:14
  Sjoerd

  Ontopic: is dat zo nieuw dan?

  Offtopic: dit jongen had ook wel zijn commercieel (qua aangezicht) aantrekkelijkere broertje kunnen gebruiken voor de video .. wat een d*rk 🙂


  24 juni 2009 om 14:30
  Erik Dijkstra

  Mooi zo,

  Hopelijk vlug ondersteuning om als gadget/widget te embedden in Myspace, facebook en bovenal (voor nl) Hyves!


  24 juni 2009 om 15:03
  Thijzer

  @Koos Koets

  En die player was zo ingericht dat iedereen makkelijk zo’n filmpje kon maken? Dat is hier namelijk wel het geval. Als het goed is kun je met deze tool heel makelijk een productie maken. Afkraken is wel heel makkelijk he.


  24 juni 2009 om 18:43
  Karel Oscar

  Ziet er goed uit,

  leuke api 🙂


  29 juni 2009 om 08:30
  moojen

  Wat ik niet begrijp is dat er niet meer over de andere mogelijkheden wordt verteld. Ik heb namelijk van hem een presentatie gehad, waarbij ik veel meer features heb gezien dan alleen de overlay met link. De interessantste feature die ik heb gezien, was dat je de video interactief kon maken obv jouw antwoorden bij multiple choice vragen. Ik vind het een waardevolle toevoeging en heb nog niets vergelijkbaars gezien.


  29 juni 2009 om 08:54
  Sébastien Willems

  @erwin je hebt het denk ik over onze Dual-Screen player. Die heeft inderdaad meer mogelijkheden.


  30 juni 2009 om 10:57

Marketingfacts. Elke dag vers. Mis niks!