Paycash verdient aan de Russische liefde voor cash

18 juni 2009, 12:13

De bedrijven en organisaties die we bezoeken hier in Rusland lopen zijn zeer divers. Zo hebben we gisteren een bezoek gebracht aan Paycash, een bedrijf dat het elektronisch betalen met cash mogelijk maakt. Ook bezochten we de universiteit van St. Petersburg waar we studenten en professoren van de Interactive Art afdeling ontmoetten.

Paycash

We bezochten Paycash een bijzonder bedrijf dat 200.000 machines door heel Rusland heeft staan waar Russen rekeningen zoals de telefoonrekening of elektriciteitsrekening met cash kunnen betalen. Ik interviewde CEO Victor Dostov en vroeg hem waarom Russen cash uit de geldautomaten halen om het daarna weer via de 200.000 Paycash automaten te storten terwijl het ook gewoon mogelijk is dit via de bank of pincode te doen.

Verder spraken wij over de start-up die hij 10 jaar geleden is gestart die overgenomen is door Yandex, de grootste zoekmachine van Rusland. En over zijn nieuwe start-up die mobiele payments verzorgt (groeit momenteel 10% per maand).

University of St. Petersburg

We hebben ook een bezoek gebracht aan de Universiteit van St. Petersburg en gesproken met professoren en studenten van de Interactive Art department. Ik interview de positief gestemde tweedejaars student Monika en professor Nina Dvorko die eigenlijk films wilde regisseren maar zich nu helemaal toelegt op nieuwe en interactieve media.

Ik heb het Dik.nl kanaal aangevuld met een aantal interessante filmpjes van de Universiteit van St. Petersburg.

Trendwatcher & Presentator. Momenteel CEO van http://innovader.nl wat video platform http://yubby.com creerde en http://leafplan.nl the connected car.. Voorheen partner Interimic, Venture Partner, directeur mediaplaza.nl en oprichter http://cyco.com, een software bedrijf wat technisch document management maakt met 100 mensen.

Categorie
Tags

Marketingfacts. Elke dag vers. Mis niks!