ReclameReview: Ola

ReclameReview: Ola

Met simpele feiten kun je vooroordelen wegnemen, zo bewijst Ola met deze commercial. Meer achtergrondinformatie over de Ola Tussendoortjesvergelijker vind je hier.

Credits:
Bureau: Being There
Account: Folkert Postma, Miranda Terpstra
Creatie: David de Winter, Jodi Koenders
D.O.P.: Edwin Verstegen
Klant: Erwin van der Weerden, Joost Houben
Producer: Wikke van der Burg, Bas Pinkse
RTV: Monique van Smaalen
Regie: Maarten Treurniet
Strategie: Edward Stolze
Vormgeving: Daniel Gravemaker
Productie: 25 FPS
Postproductie: Het Raam
Postproductie: Postoffice

De doelstelling:
Heel Nederland (en Belgie) moet weten dat ijsjes van OLA veel minder calorieën bevatten dan gedacht wordt. Een ijsje is minder slecht dan je denkt.

De uitwerking:
Door de ijsjes van OLA heel overzichtelijk te vergelijken met bekende tussendoortjes, wordt in één oogopslag duidelijk dat de ijsjes verrassend goed uit de bus komen als het om calorieën gaat. En dat is geweldig nieuws voor ijsliefhebbers.

Het oordeel:
Ik vind het geniaal bedacht. Heel goed gebruik gemaakt van het feit dat een ijsje minder calorieën bevat dan bijvoorbeeld een ‘gezonde’ Sultana. Het vooroordeel dat ijs per definitie slecht voor je is wordt daarmee (in ieder geval gedeeltelijk) weggenomen. Natuurlijk gaat het hier alleen om de calorieën, dus niet om andere elementen die je ook in de gaten moet houden als je gezond en afwisselend wilt eten. Dat zou je als een nadeel kunnen zien van deze insteek: dat Ola doet voorkomen alsof de hele dag ijsjes eten gezond is. Toch overheerst bij mij het positieve gevoel als het om deze campagne gaat, want Ola durft hiermee de strijd aan te gaan tegen de light-rage die al jaren aan de gang is. En dat doet me goed.


Geplaatst in

DelenEr zijn 6 reacties op dit artikel

 • Hij is in ieder geval al zo succesvol dat ie nu al voor de 2e keer op M! staat.

  geplaatst op
 • En de uitsmijter is zelfs nog genialer: En dat is geweldig nieuws voor ijsliefhebbers. Fantastisch, ik werd er zelf bijna vrolijk van, terwijl ik niets met ijs heb.

  geplaatst op
 • Ik check net de vergelijker...volgens mij heb ik die 1.5 jaar geleden al eens gezien? Kan dat kloppen?

  geplaatst op
 • @martijn Volgens mij ook ja. Ik ken hem ook al veel langer. Zal wel niet goed gelopen hebben ;-) en nu extra media-aandacht erbij gehaald.

  geplaatst op
 • In principe heel sterk bedacht, alleen er mogen dan wel minder calorieen in een ijsje zitten dan in een sultana. Maar een sultana heeft wel meer voedingswaarde.
  Je zou bijna gaan denken dat je met ijsjes af zou gaan vallen...

  geplaatst op
 • Zeker niet geniaal en ook nog redelijk subjectief.
  Ik denk dat consumenten al redelijk bewust zijn van het feit dat calorieen niet alles zeggen, bovendien is het inderdaad maar wachten op een reactie van Sultana (in your face).
  Perceptie van waterijsjes is volgens mij binnen het umfeld al vrij goed en ik zie geen enkele reden om de vergelijking daarbuiten te maken.

  geplaatst op

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.