ReclameReview: Nationale-Nederlanden

ReclameReview: Nationale-Nederlanden

Deze mooie animatiefilm met Thom Hoffman verwijst naar de actiesite Eenidealewereld.nl van Nationale-Nederlanden.

Credits:
Verantwoordelijk bij klant: Daniel Doornhein, Eliana Rivadeneira, Eric Isbrucker, Miranda Mens
Bureau: Conspiracy Concepts
Creatie: Charly Heusschen, Norbert Pollemans
Account: Bart Veen
Animatie : Addikt
Director: Jurriaan Hos
Creative Director Addikt: Koen van Ovoorde
Account: Marjoleine van Ovoorde & Doet Bierma
Soundstudio: Soundware, Joakim Abrahami
Regisseur: Addikt; Bart van Rooy
Techniek en Camera; Framewise; Martijn van Kalkhoven
Ontwerp en productie website: Just
Creative Director: Jeroen Wielaard
Art Director: Merijn Straathof
Seeding: Viral Vision; Patrick Bauduin

De doesltelling:
De arbeidsongeschiktheidsverzekering voor ondernemers van Nationale-Nederlanden promoten.

De uitwerking:
Voor het eerst speelt fotograaf en acteur Thom Hoffman een rol in een animatiefilm. De film ging op 21 april in première, tijdens de opening van de foto-expositie ‘Een ideale wereld’ die Hoffman heeft gemaakt over arbeidsongeschikte ondernemers. De foto-expositie werd georganiseerd door verzekeraar Nationale-Nederlanden. In de animatiefilm laat Hoffman zien hoe het leven in een ideale wereld is waarin je alles zomaar kan rechtzetten. Op de website www.eenidealewereld.nl zijn daarnaast de foto’s van Hoffman te zien en worden de belangrijkste resultaten gepresenteerd van een onderzoek naar ondernemerschap en arbeidsongeschiktheid. Drie van de gefotografeerde ondernemers worden de komende maanden kosteloos door Nationale-Nederlanden gereïntegreerd. Via www.eenidealewereld.nl kun je ze volgen, onder andere via een dagboek videoblogs.

Het oordeel:
Erg, erg mooi gemaaakt! En het is ook nog een goede commercial, want de boodschap komt over. De actiesite zit ook goed in elkaar en de combinatie met de foto-expositie van Thom Hoffman vind ik een originele vondst. Niet direct ‘des verzekeraars’ en dus opvallend ten opzichte van de concurrentie. Wat ik me wel afvraag is of deze web-only commercial genoeg bereik heeft voor de hele doelgroep. Maar misschien doet hij het wel zo goed (ruim 10.000 keer bekeken inmiddels) dat hij ook nog op tv wordt ingezet, wellicht in afgeslankte vorm.


Geplaatst in

DelenEr zijn 4 reacties op dit artikel

 • Zou niet direct zeggen dat dit een webonly commercial is. Hij zit prachtig in elkaar, waarom niet ook op TV? Nu ik dat zeg, moet ik lachen om mijn eigen tekst.

  Anyway: Interessant ook, dat de grote oranje N pas na 30 seconden in beeld komt. Vind wel, dat er veel verteld wordt in anderhalve minuut, maar boodschap komt zeker over.

  geplaatst op
 • Een prachtig filmpje. Hier bedoel ik overigens niets cynisch mee. Echter, veel ondernemers werken ongeveer 55 uur per week. Velen van hen zijn niet in staat om hun eigen pensioenvoorziening goed te regelen. Daar verdienen zij weinig te weinig voor.

  Van verschillende ondernemers heb ik ook gehoord dat een ziektekostenverzekering onbetaalbaar is (geworden). Zeker nu velen ouder worden. Dat is gaat nu eenmaal samen met de opkomst van een grijze duivenmassa. Volgens mij is het dan ook heel logisch dat slechts 60 procent een verzekering heeft afgesloten. Het is de vraag of een dergelijke verzekering voor de overige 40 procent betaalbaar is.

  geplaatst op
 • @Arnoud. je gooit een paar verzekeringen door elkaar. de site gaat specifiek over het arbeidsongeschiktheidsrisico (en arbeidsongeschiktheidsverzekeringen). Die verzekeren tegen ziekte (en arbeidsongeschiktheid) en niet tegen ziektekosten.
  Die arbeidsongeschiktheidsverzekeringen zijn over het algemeen inderdaad prijzig maar dat komt omdat het risico voor de ondernemer relatief groot is en de uitkeringsduur ook vaak heel lang. Grote kans, lange uitkeringsduur = hoge (aftrekbare) premie.
  Het is een fraai vormgegeven en een goed filmpje. Jammer dat de verhalen van de ondernemers niet worden verdiept; juist persoonlijke verhalen zouden de financiele impact van het risico duidelijk kunnen maken.

  geplaatst op
 • Hoi Gerrit-Jan,

  Je hebt gelijk. Ik bedoelde inderdaad de arbeidsongeschiktheidsverzekering. Excuses.

  Groet.

  geplaatst op

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.