Maarten Verkoren (Disney) over nieuwe media

Maarten Verkoren (Disney) over nieuwe media

Maarten Verkoren is oa verantwoordelijk voor BlueRay bij Disney. Met een omzet van $37 miljard en een onvoorstelbare hoeveelheid brands als ABC, Disney ESPN, Muppets + honderden anderen is Disney het 2e entertainment bedrijf van de wereld. Volgens Verkoren gaat de opmars van BlueRay sneller dan de introductie van DVD.

Nu al tekent BlueRay voor 10 procent van de DVD-omzet; de prijs van de players zakt naar €100 aan het einde van dit jaar. Verkoren praat over de toekomst zoals online delivery van video en de rol van internet in marketing. Maar ook over hoe en waarom wij in oktober weer met zijn alleen 500.000 exemplaren zullen gaan kopen van Sneeuwitje (al 7 jaar niet meer te koop, de film is uit 1937, de samenwerking is met AH). @verkoren is een fervent twitteraar en werd wereldberoemd toen hij voor miljoenen CNN kijkers verslag deed, nav zijn twitter post, over de crash van het Turkse vliegtuig op Schiphol. Op Ustream geeft hij een corperate presentatie.


Geplaatst in

DelenEr zijn 1 reacties op dit artikel

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.