Cyrte Investments koopt bol.com

Cyrte Investments koopt bol.com

Cyrte Investments heeft bol.com gekocht van de huidige aandeelhouders, het Duitse Holtzbrinck Networks GmbH en Verlagsgruppe Weltbild GmbH. Dat meldt bol.com vanmiddag in een persbericht. Bol.com verkocht in 2008 meer dan 11 miljoen producten, en was goed voor een omzet van circa €224 miljoen. Bij de mediawinkel in Nieuwegein werken 240 medewerkers.

Frank Botman, Chief Executive Officer van Cyrte Investments zegt over de transactie: “Als Cyrte zijn we verheugd met deze investering in bol.com. Management en medewerkers hebben de afgelopen 10 jaar een geweldige prestatie geleverd door een van de beste bedrijven van Nederland neer te zetten. […] Wij zijn enthousiast over deze investering en kijken er naar uit om het bedrijf en haar medewerkers de komende jaren te ondersteunen bij het realiseren van dit toekomstperspectief.” Daniel Ropers, Managing Director van bol.com:

“We ontvangen onze nieuwe aandeelhouder Cyrte Investments met open armen. Cyrte Investments is een gedegen Nederlandse investeerder, gespecialiseerd in de media- en entertainmentsector. Wij zien in hen een betrouwbare en ervaren partner die ons gaat ondersteunen bij de toekomstige ontwikkelingen, onze groeiplannen, en niet te vergeten de ambitie om de beste winkel op het gebied van boeken, entertainment en elektronica van Nederland te zijn, én te blijven.”

De transactie moet nog worden goedgekeurd door de mededingingsautoriteiten. ‘Cyrte Investments verwacht deze goedkeuring binnen enkele maanden te ontvangen,’ meldt het persbericht. Een bedrag is niet genoemd. Geruchten over de overname waren er volop de afgelopen tijd. Het nieuws is groots opgepakt, zie o.a. Tweakers en Parool. Tegen het FD zegt Frank Botman van Cyrte:

: ‘Bol.com stond boven aan ons verlanglijstje. We hebben in 2007 al eens gesproken, maar toen ging het niet door. We hebben nu met het management een plan opgesteld voor de komende vijf jaar. We gaan het bedrijf natuurlijk niet sturen, maar we gaan er wel naast zitten, met de kaart op schoot. Cyrte zal acquisities ondersteunen en het eigen netwerk openstellen voor Bol.com.’

Erwin Boogert van Emerce hield een video-interview met Daniel Ropers, waarin Ropers NIET vertelt voor hoeveel Cyrte Bol.com gekocht heeft:


Geplaatst in

DelenEr zijn 0 reacties op dit artikel

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.