Lancering Lipperhey: Nieuwe Online SEO dienst

Lancering Lipperhey: Nieuwe Online SEO dienst

{title}Lipperhey.nl is gisteren gelanceerd. Het is een online dienst die een website beoordeelt op kwaliteit, vindbaarheid en populariteit. De dienst licht in enkele minuten een complete site door op meer dan 180 punten en ruim 35 onderwerpen. Volgens de oprichters van Lipperhey betreffen deze 180 punten de basis van een goede vindbaarheid in de zoekmachines. De prijs van zo’n onderzoek is aantrekkelijk (50 Euro) en het geeft bedrijven vooral inzicht hoe de site er SEO-technisch voor staat. Vervolgens is het zaak om zelf met een gespecialiseerd bureau aan de slag te gaan om de vindbaarheid te verbeteren.

De Lipperhey dienst beoordeelt sites op kwaliteit, vindbaarheid en populariteit, maar kijkt eveneens naar voor welke onderwerpen en in welke mate zoekmachineoptimalisatie (SEO) is toegepast. Ook kan de dienst een site snel afzetten tegen andere concurrerende websites en in een oogopslag laten zien waar de zwakke en sterke punten ten opzichte van de concurrentie zitten.

Daarnaast biedt het een makkelijke manier om maandelijks de voortgang in kwaliteit, populariteit en vindbaarheid bij te houden en inzichtelijk te maken. De analyse is kosteloos en het bijbehorende gedetailleerde rapport, met de beoordeling en adviezen ter verbetering,  kost 50 euro. Inmiddels zijn de eerste betalende klanten opgetekend, waaronder diverse adviesbureaus op het gebied van SEO, die de dienst aanbieden als onderdeel van hun totale service.

Vijftig euro per rapport
Marc Noët, mede-initiatiefnemer van de nieuwe dienst: “De markt voor zoekmachineoptimalisatie was tot op heden vooral ondoorzichtig. Een soort van black box, waarbij tegen bedragen van soms duizenden euro’s een site werd doorgelicht. Wij hebben nu een online dienst ontwikkeld die geheel automatisch een site kan doorlichten op alle relevante punten en vervolgens gedetailleerd een advies terugrapporteert. Wij hebben er bewust voor gekozen de prijs van deze uitvoerige puntsgewijze rapportage op 50 euro te zetten. Hierdoor zijn de analyses en rapporten nu werkelijk voor elke website beschikbaar, van grote zowel als kleine organisaties. Ook maken dergelijke bedragen het mogelijk snel en makkelijk een analyse van je concurrentie te doen, om zo je eigen site op een hoger plan te krijgen. Benchmarks tegen concurrenten en het maandelijks volgen van de voortgang kost slechts tien euro per keer.”

Met het onafhankelijke adviesrapport is het voor iedereen mogelijk gericht de vindbaarheid, populariteit en kwaliteit van een website te verbeteren. Om de onafhankelijkheid bij het objectief beoordelen van een website te waarborgen verzorgt Lipperhey geen implementatie van de adviezen uit het rapport.

Marc Noët: “We willen de site-eigenaar vooral een middel in handen geven om de kwaliteit van zijn site te verbeteren en een betere gesprekspartner te zijn voor site-bouwers en IT-afdelingen. De implementatie kunnen ze vervolgens zelf doen, ervoor kiezen hun internetbureau in te schakelen of gebruik maken van gespecialiseerde SEO-partijen. Overigens is het ook zo dat diverse SEO-partijen inmiddels zelf al van de dienst gebruikmaken, als onderdeel van hun totale service.”

Lipperhey baseert haar analyse onder meer op richtlijnen van zoekmachines als Google, Yahoo! en Microsoft, het World Wide Web Consortium (W3C), SEOmoz, Overheden, vooraanstaande vakpublicaties en een aantal bronnen van eigen onderzoek.


Geplaatst in

DelenEr zijn 3 reacties op dit artikel

  • Werkt echt heel goed.

    Vooral de details in de rapporten zijn erg om aan te raden. Het domein moet al wel even bestaan met leuke content wil je echt leuke statistieken krijgen.

    Ben benieuwd hoe vaak het gebruikt gaat worden. Sites zoals http://webrichtlijnen.nl geven ongeveer dezelfde statistieken voor nop.

    geplaatst op
  • In tegenstelling tot veel gratis online tools maakt Lipperhey gebruik van spiders. Lipperhey download en onderzoekt niet 1 pagina maar de hele website (net als de spider van een zoekmachine dat doen). De spider checked alle pagina's op techniek (waaronder webrichtlijnen overheid), zoekmachine optimalisatie en populariteit.

    Lipperhey onderzoekt meer dan 180 kenmerken en beoordeeld websites op 35 onderwerpen . De uitkomsten van de analyse worden beschreven in een overzichtelijk adviesrapport. Daarnaast krijg je ook nog een CSV bestand (Excel) met per pagina alle uitkomsten.

    geplaatst op
  • Ik wil graag testen wat er gebeurt op het moment dat je meerdere onderwerpen op één website plaatst. Nu is de kunst om al deze onderwerpen te laten ranken in de diverse zoekmachines. Dit niet alleen om het hoofd onderwerp maar ook voor de sub onderwerpen. Hiervoor heb ik de-beste geregisteerd en gaat van Beste Hypotheek tot de Computer

    Met lipperhey heb ik er voorgezorgt dat het aan de SEO scores niet kan liggen. Techniek en SEO scores zijn boven de 95%.

    geplaatst op

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.