The State of the News Media 2009

The State of the News Media 2009

Voor de zesde keer is het jaarlijkse rapport ‘The State of the News Media’ uitgebracht. Het rapport (meer dan 700-pagina’s) geeft een uitgebreid overzicht van de huidige stand van zaken in de Amerikaanse journalistiek met aandacht voor de diverse media zoals tv, radio, dagbladen, tijdschriften en internet. Dit jaar speciale aandacht voor de lessen van de presidentsverkiezing, nieuwe initiatieven en een contentanalyse van burgerjournalistiek in 46 communities.

Volgens het rapport is vanaf 2001 ongeveer één op de vijf journalisten uit de dagbladsector verdwenen waarbij de grootste daling wordt verwacht voor 2009. Het rapport maakt verder melding dat de lezers steeds meer online zijn te vinden en dat nieuwsblogs de nieuwe online nieuwssites worden (via: searchenginewatch.com).


Geplaatst in

DelenEr zijn 3 reacties op dit artikel

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.