IRL Connect en Mobypicture winnen Red Herring 100 Europe

IRL Connect en Mobypicture winnen Red Herring 100 Europe

{title}Tijdens de Red Herring 100 Europe 2009 conferentie, deze week in Berlijn, werd bekend gemaakt dat de Amsterdamse internetbedrijven IRL Connect (nog in private beta) en Mobypicture de Red Herring 100 Europe hebben gewonnen. De prijs wordt elk jaar uitgereikt aan de 100 beste privé gefinancierde technologiebedrijven uit Europa. De twee bedrijven zijn geselecteerd uit een groep van 210 finalisten nadat directeuren Frank Schuil van IRL en Mathys van Abbe van Mobypicture hun bedrijfsstrategie en visie presenteerden aan aanwezige investeerders (bron: persbericht).

IRL Connect stelt gebruikers in staat om vrienden op Google Maps te zetten en te zien wat ze waar doen en zeggen. Gebruikers kunnen ook hun bestaande vrienden van Facebook en Twitter integreren en letterlijk ‘op de kaart’ zetten, status updates doen en communiceren met vrienden van verschillende sociale netwerken. Met Mobypicture (gebruik ik zelf ook) kun je direct vanaf je mobiele telefoon foto’s, video en audio delen met je vrienden op al je sociale netwerksites en services. Mobypicture ondersteunt posten vanaf je mobiele telefoon naar populaire online diensten waaronder: Hyves, Twitter, Facebook, Flickr en alle belangrijke blogplatformen en meer.

“De selectie van IRL Connect en Mobypicture als Red Herring 100 Europe winnaars is een testament voor de innovatie en het ondernemerschap in Nederland,” zegt Arican Wegter, oprichter van LoveFilm en Glibhippo in het persbericht. “Het Nederlandse economische klimaat heeft deze twee bedrijven in staat gesteld om business modellen te ontwikkelen die gebruik maken van de actieve sociale netwerk markt. Met de erkenning van Red Herring worden we des te meer enthousiast over de toekomst van deze twee veelbelovende technologiebedrijven.”


Geplaatst in

DelenEr zijn 9 reacties op dit artikel

 • Wat een stoere prestatie @mathys, van harte!

  geplaatst op
 • Gefeliciteerd Frank en Mathys!
  Ik hoop dat de uitrol van jullie diensten een flinke boost geeft.

  geplaatst op
 • congrats beide, mooie prestatie!

  geplaatst op
 • Ja, dat had ik er nog niet bijgezet in de posting. Proficiat, beide!

  geplaatst op
 • Wat is er eigenlijk gewonnen? Wat was de prijs?

  geplaatst op
 • Van harte @mathys, helemaal top!

  geplaatst op
 • Gefeliciteerd Matthijs en Frank!

  geplaatst op
 • @mathys Gefeliciteerd! Goed bezig! :-D

  geplaatst op
 • Klasse; zo zetten we Nederland toch weer goed neer! Gefeliciteerd

  geplaatst op

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.