SlideshareReview (29): Nu mijn eigen presentaties nog

SlideshareReview (29): Nu mijn eigen presentaties nog


Elke week kijken er weer duizenden Nederlanders geïnteresseerd naar de leukste, beste, mooiste presentatie van de week. Verlekkerd. Wat ziet dat er mooi uit. Wat heeft de maker daar weer de juiste snaar getroffen. Hoe sterk komt de boodschap over. En vooral: wat een interessant onderwerp! Maar dan, dan moet je zelf weer een presentatie maken. En na alle reviews ziet die er wel aardig uit, maar toch. De presentatie van Oliver Adria, werkzaam aan de Universiteit van Keulen, biedt een paar eerste handreikingen om je presentatie een stuk fraaier en beter te krijgen.

Eigenlijk zijn de zaken die Adria aanhaalt dingen die we allemaal al lang weten (korter, korter, korter en nog korter), maar het kan helemaal geen kwaad om er nog eens op te letten (zei hij terwijl hij zijn eigen presentaties nog eens overdacht ;-)

En als je toch je presentatie nog eens tegen het licht houdt, kijk dan nog eens naar de overweldigende getallen die er in staan (zoveel miljoen gebruikers en dergelijke). Om iedereen weer met zijn beide voeten op de grond te zetten, geeft Oliver in onderstaande presentatie een paar andere - veel meer ter zake doende - cijfers. Gebruik in elke presentatie 1 zo’n soortgelijk cijfer, en je beïnvloedt het bewustzijn van de toehoorders toch weer een heel klein beetje.


Slideshare Review is de wekelijkse rubriek op Marketingfacts, waarin presentaties worden belicht en besproken. Heeft u een suggestie voor SlideShare Review? Tip ons! Mail Carole Carole[at]HetLampjeLinksonder.nl of Wichert wichert[at]hetlampjelinksonder.nl.


Geplaatst in

DelenEr zijn 1 reacties op dit artikel

  • Hi Carole,

    I just noticed that you had included two of my presentations on your blog, thanks very much for that! :-). I didn't understand all of the text, but I feel it's mostly nice things :-).
    Thanks and cheers from Cologne,

    Oliver

    geplaatst op

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.