SlideshareReview (29): Nu mijn eigen presentaties nog

26 maart 2009, 09:34

Elke week kijken er weer duizenden Nederlanders geïnteresseerd naar de leukste, beste, mooiste presentatie van de week. Verlekkerd. Wat ziet dat er mooi uit. Wat heeft de maker daar weer de juiste snaar getroffen. Hoe sterk komt de boodschap over. En vooral: wat een interessant onderwerp! Maar dan, dan moet je zelf weer een presentatie maken. En na alle reviews ziet die er wel aardig uit, maar toch. De presentatie van Oliver Adria, werkzaam aan de Universiteit van Keulen, biedt een paar eerste handreikingen om je presentatie een stuk fraaier en beter te krijgen.

Eigenlijk zijn de zaken die Adria aanhaalt dingen die we allemaal al lang weten (korter, korter, korter en nog korter), maar het kan helemaal geen kwaad om er nog eens op te letten (zei hij terwijl hij zijn eigen presentaties nog eens overdacht 😉

En als je toch je presentatie nog eens tegen het licht houdt, kijk dan nog eens naar de overweldigende getallen die er in staan (zoveel miljoen gebruikers en dergelijke). Om iedereen weer met zijn beide voeten op de grond te zetten, geeft Oliver in onderstaande presentatie een paar andere – veel meer ter zake doende – cijfers. Gebruik in elke presentatie 1 zo’n soortgelijk cijfer, en je beïnvloedt het bewustzijn van de toehoorders toch weer een heel klein beetje.

Slideshare Review is de wekelijkse rubriek op Marketingfacts, waarin presentaties worden belicht en besproken. Heeft u een suggestie voor SlideShare Review? Tip ons! Mail Carole Carole[at]HetLampjeLinksonder.nl of Wichert wichert[at]hetlampjelinksonder.nl.

Wichert van Engelen is een innovator. Veranderen is zijn vak, het zoeken en vinden van non-conventionele oplossingen zijn 'handelsmerk'. Na twintig jaar ervaring met veranderen in de financiële dienstverlening startte Wichert begin 2008 als zelfstandig gevestigd ondersteuner van innovatieprocessen en innovatiemanager. Hij richtte Het Lampje Linksonder op, ondertussen een gevestigde naam als het aankomt op inspiratie voor en tijdens het innovatieproces en resultaatgerichte brainstorms. Naast zijn consultancy en interimmanagement-werk, wordt Wichert vaak gevraagd als dagvoorzitter en als gastspreker over het operationaliseren van innovatie. Wichert blogt over innovatie en inspiratie op www.hetlampjelinksonder.nl, www.extendlimits.nl en www.nieuweproductenbedenken.nl

Categorie
Tags

1 Reactie

  Oliver

  Hi Carole,

  I just noticed that you had included two of my presentations on your blog, thanks very much for that! :-). I didn’t understand all of the text, but I feel it’s mostly nice things :-).

  Thanks and cheers from Cologne,

  Oliver


  26 maart 2009 om 18:31

Marketingfacts. Elke dag vers. Mis niks!