Meld websites aan voor de Usability Award 2009

11 maart 2009, 06:33

{title}Sinds gisteren kun je weer websites aanmelden voor de jaarlijkse Usability Award (aanmelden kan tot 01 april 2009). De Usability Award wordt dit jaar voor de 9e keer uitgereikt en is in het leven geroepen om het belang van gebruiksvriendelijke websites nog maar eens extra te onderstrepen. Vorige winnaars waren o.a. Wehkamp, Rabobank, Philips, Funda en Nu.nl.

De organisatie van de Award ligt in handen van marktonderzoeksbureau MetrixLab ‘in samenwerking met andere professionals die werkzaam zijn op het gebied van usabilty onderzoek.’ Wie dat precies zijn, weet ik niet. Ook is de vakjury nog niet bekend. Voorzitter wel, dat is Bastiaan Klooster van MetrixLab. Nadat 5 websites genomineerd zijn, is het aan het vaderlandse internetpubliek om te stemmen van 27 april tot 19 mei.

Zowel organisaties die met hun website in aanmerking willen komen voor de award, als webdesignbureaus die hun beste projecten van het afgelopen jaar onder de aandacht willen brengen, kunnen zich inschrijven voor de award.

De belangrijkste voorwaarde is dat websites die worden aangemeld nog niet bestonden op 1 januari 2008, of na die datum van een nieuw design zijn voorzien.

Van april 2007 tot juni 2011 was ik freelance editor/ communitymanager / hoofdredacteur bij Marketingfacts. Tussendoor werkte ik bij Insites Consulting, IDG Nederland, Saatchi&Saatchi;/Leo Burnett (voor Samsung) en voor onderzoeksbureau WUA. Vanaf 1 november 2021 vorm ik samen met Luuk Ros de hoofdredactie van Marketingfacts.

Categorie
Tags

Marketingfacts. Elke dag vers. Mis niks!