Mobile World Congress 2009

18 februari 2009, 05:22

Deze week vindt het Mobile World Congress 2009 plaats in Barcelona. Het Mobile World Congres (of MWC) is hét evenement voor de mobiele telecommarkt en iedereen die ook maar iets doet in de mobiele markt is deze dagen dan ook te vinden in Barcelona.

Een paar cijfers over die mobiele markt. Wereldwijd zijn er inmiddels meer dan 4 miljard mobieltjes (tegenover 2,7 miljard in 2006) en de GSM markt zou in 2009 67 miljard dollar moeten vertegenwoordigen. Voor 2009 wordt een verkoopsdaling van 11% verwacht. Net zoals vorig jaar is het voornaamste doel van de operators om de al jaren stagnerende ARPU (Average Revenue Per User) te laten toenemen. De markt verwacht daarbij veel van de mobiele sociale netwerken die in 2012 wereldwijd 50 miljard dollar aan inkomsten zouden halen. De operators zijn overigens niet de enigen die hun deel van de ARPU willen. Ze gaan steeds vaker de concurrentie aan met de aanbieders van applicaties (denk aan Appstore van Apple).

Ik zal de komende dagen hieronder interessante verslagen vanuit Barcelona toevoegen. Uiteraard is iedereen welkom om linksuggesties te geven in de reacties!

Marco Derksen
Partner bij Upstream

Oprichter/partner Upstream, Marketingfacts, Arnhem Direct, SportNext, TravelNext, RvT VPRO, Bestuur Luxor Live, social business, onderwijs, fotografie en vader!

Categorie
Tags

3 Reacties

    Henk

    Marco, zo’n beetje alles op MobileCowboys ;-). Die zijn er met 4 man sterk.


    18 februari 2009 om 12:41

Marketingfacts. Elke dag vers. Mis niks!