Drie Nederlandse nominaties voor het YouTube Symfonie Orkest

Drie Nederlandse nominaties voor het YouTube Symfonie Orkest

Eind vorig jaar nodigde YouTube wereldwijd professionele en amateurmusici uit om deel te nemen aan het YouTube Symphony Orchestra. In Nederland werkte YouTube daarvoor samen met Radio 4 en de AVRO. De video-inzendingen zullen worden samengevoegd tot de eerste gemeenschappelijke virtuele opvoering ooit.

Onder de 200 genomineerden zijn 3 Nederlandse muzikanten: harpspeelster Regina Ederveen, celliste Rosette Kruisinga en violiste Annemarie van Vliegen. Tot vrijdag kunnen mensen over de hele wereld stemmen welke genomineerden ook daadwerkelijk in het orkest komen. De uiteindelijke winnaars spelen op 15 april met het gehele orkest in Carnegie Hall in New York. Nooit eerder werd een symfonieorkest via internet gevormd (via: RTL).


Geplaatst in

DelenEr zijn 0 reacties op dit artikel

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.