De ‘nieuwssite’ van Ziggo: Lekker transparant?

De ‘nieuwssite’ van Ziggo: Lekker transparant?
{title}

Ziggo heeft een nieuwssite (content, dat moet, als kabelaar). Maar of daar ook een redactie op zit? Als je kijkt naar bovenstaand screenshot zou je zeggen van niet. In het bericht ‘Dure internetcontracten door papierversnipperaar’ en de bijbehorende ANP-video (hier link naar Trouw) gaat het over de onvrede die veel klanten hebben over internetproviders en hun dure contracten. ‘Het ging veel beter met Ziggo. Maar als ik nu mijn computer aanzet, krijg ik allemaal foutmeldingen,’ zegt een van de geïnterviewden.

UPC komt in het filmpje tijdens de contractversnipper-actie van Het Net als slechtste uit de bus, niet Ziggo. Maar als het ANP aan iemand vraagt ‘hoe het voelde om het contact te vernietigen’, is het antwoord: ‘Heel goed. Want Ziggo is gewoon heel slecht geworden.’ Ai. Ai. Is dit ver doorgevoerde transparantie? Tactisch sterk? Of dommigheid? Het bericht staat nog steeds op de home. Al meer dan een dag, dus. Ziggo webcareteam: Kom er maar in!


Geplaatst in

DelenEr zijn 9 reacties op dit artikel

 • Volgens mij is hij er nu af. Kon hem in ieder geval niet vinden. Maar wel goed gezien. Denk dat ze gewoon automatisch nieuws plaatsen, normaal gesproken zet je dit natuurlijk niet op je eigen site.

  Er zijn al genoeg site's waar Ziggo kan worden afgekraakt...

  geplaatst op
 • Geeft wel direct aan dat het team van ziggo niet erg bewust bezig is met online reputatie management. Als ze zelfs de eigen website over het hoofd zien ..

  geplaatst op
 • Goed opgelet =)

  Toch wel weer een stomme actie, neem aan dat iemand nieuwsberichten op een site controleert, en dat je niet zomaar alles plaatst. Zeker als het potentieel schadelijk is voor het eigen imago.

  Dom.

  geplaatst op
 • Het interesseert Ziggo geen ene reet wat klanten/publiek van ze denken

  geplaatst op
 • Ik vraag me eerder af waarom Ziggo er überhaupt voor kiest om "nieuws" op hun site te brengen, nu is kpnvandaag.nl een redelijk geslaagd initiatief maar als er je er geen aandacht aan wilt besteden begin er dan niet aan.

  geplaatst op
 • Tijdens m'n studie heb ik tijdje bij toen nog @home gewerkt. Die site van toen was de basis van wat ziggo er nu heeft staan. De content wordt volledig geautomatiseerd overgenomen van diverse bronnen, waarbij zo nu en dan minder prettige berichten over het eigen merk ook doorkomen. Apart dat ze daar niet gewoon een filter op zetten.

  geplaatst op
 • Je zou zeggen dat ze de controle daar van op z'n minst zouden moeten outsourcen. Dit is wederom een bevestiging van hoe erg bedrijven hun online reputatie onderschatten...

  geplaatst op
 • Nieuws is toch nieuws? Of hebben klanten liever dat er gecensureerd wordt? Dat filmpje zien klanten evengoed wel, dus zou Ziggo kunnen doen alsof er niets aan de hand en het niet plaatsen of gewoon "neutraal" nieuws aanbieden.

  Ik ben geen fan van propaganda praktijken dus bepaal liever zelf wat ik wel of niet wil bekijken ipv dat het voor mij bepaald wordt.

  Overigens zegt Ziggo toch ook niet dat alles perfect gaat?

  geplaatst op
 • Nieuws is nieuws. Maar je kan je afvragen of het slim is. Lijkt mij gezien de huidige concurrentie op het gebied van eht aanbieden van internet, tv, etc niet heel verstandig. Of klanten er last van hebben, denk het niet, maar toch.

  geplaatst op

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.