Bureaudirecteuren ontvluchten spreadsheet

Bureaudirecteuren ontvluchten spreadsheet

{title}De afgelopen maanden zijn verschillende directeuren bij grote internationale netwerkbureaus opgestapt. De meeste verlieten ook direct het reclamevak. Toeval? Ik denk het niet. Na afgelopen zomer werd namelijk gestart met de plannen voor 2009. In deze -vooral financieel gedreven- plannen hadden de meeste directeuren wat ruimte gecreëerd om te investeren in de digitalisering van reclame. Ook zij hadden inmiddels door dat binnen hun bureaus nu echt iets moet gaan veranderen. Om de ontwikkelingen van media en marketing te volgen en om aansluiting te houden met de snel veranderende vraag van adverteerders.

De gesprekken om de plannen te verdedigen met de Europese CFO’s in Parijs of Londen vielen vervolgens niet mee. De recessie in de VS was al voorzichtig ingezet en de number crunchers hadden voor de voorgestelde investeringen geen ruimte in hun spreadsheets. Sterker nog, ze gaven direct aan geen lagere of gelijkblijvende groei- en winstcijfers te accepteren voor 2009.

Alleen maar hogere. Fors hogere liefst. De koers van het beursgenoteerde reclamebedrijven moet immers stijgen. Dat is de aandeelhouders namelijk beloofd. Gefrustreerd kwamen een groot aantal bureaudirecteuren in het najaar van 2008 terug op Schiphol. Op kantoor werden de plannen met tegenzin snel aangepast. Zodat de rest van de werkdag er nog genoeg tijd was om een paar headhunters te bellen…

Bron: jeroendebakker.com


Geplaatst in

DelenEr zijn 4 reacties op dit artikel

 • En waar worden ze door de headhunters gestald Jeroen? Gaan ze nou iets leuks voor zichzelf doen? En wie volgt hen op? Een nieuwe frisse generatie, of zijn de bureaus aan de goden overgeleverd en kan het grote saneren beginnen? Dit leest als het eerste kwart van een geweldig artikel ;-)

  geplaatst op
 • Wat een flauwekul. Dit is een heel normaal proces. Oude generatie stapt op, nieuwe gaat door. Het valt alleen erg op omdat deze generatie veel te lang is blijven zitten.
  Ja, en voor de Adformatie is het natuurlijk een beetje rot. Die hadden enkel een goed contact met de oude garde.

  geplaatst op
 • @ Lisa :: Dank voor je reactie. Voor de goede orde, de directeuren die opgestapt zijn, zijn helemaal niet oud en zitten er zeker niet (te) lang.

  @ Luuk :: Ga aan de slag met deel 2 ;-)

  geplaatst op
 • Scherp opgemerkt Jeroen en ik zie uit naar deel 2! ;-)

  geplaatst op

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.