Tegelijkertijd offline en online netwerken met Poken

30 december 2008, 07:26

{title}De integratie van je digitale identiteit in de ‘echte’ wereld is al een tijdje gaande. De doorbraak van slim speelgoed schreef ik al over op Marketingfacts in juni 2008. Vorig jaar had ik het op mijn eigen blog over social networking integratie in het ‘echte’ leven.

Tot op heden blijft er voor mijn gevoel een doorbraak uit. Nu heb ik echter echt iets moois gezien waar ik heel enthousiast van wordt; Poken. Poken is een slimme sleutelhanger waarbij je door je eigen poken te laten handshaken met een andere poken bezitter direct alle data van je profiel en online netwerken (facebook, linkedin etc.) kunt uitwisselen. Er blijft nog één probleem maar dit probleem was er ook toen er nog weinig bezitters van faxmachines waren. Er zijn genoeg poken-bezitters nodig…

Ik heb zojuist om uit te proberen een doosje van 12 gekocht dus als je er één wilt, let me {encode=”avanbregt@gmail.com” title=”know”}! Je kunt hem ook bij mijn twitter-kennis Jilles bestellen en uiteraard zijn er nog meer verkoopadressen, zoals Doyoupoken.com.

Zie ook het filmpje hieronder in ieder geval voor meer beeld en geluid en een demonstratie. Ben benieuwd wat men er hier van denkt: gaat dit een een hit worden?

Ayman is digitaal Strateeg die betekenisvolle digitale verbindingen tussen bedrijven en klanten creëert. Ayman helpt bedrijven om meer waarde voor klanten te creëren met digitale middelen, de relatie met klanten te verstevigen en nieuwe inzichten op te doen. Als digitaal strateeg zet hij digitale (en sociale) media om in digitale waarde, digitale ervaringen en sociale business. In opdracht voor kleine en grote organisaties ontwikkelt Ayman digitale concepten, geeft advies en trainingen op het op het snijvlak van marketing & communicatie en internet & nieuwe media. Daarnaast heeft hij een aantal eigen initiatieven opgericht, zoals de Nederlandse Social Media Academie (NSMA).

Categorie
Tags

17 Reacties

  Pieter van Luijt

  Ik denk dat de integratie van online & offline er wel aan zit te komen. Ook ziet het introductie filmpje er best duidelijk en kinderlijk eenvoudig uit! Ik denk alleen niet dat wij Nederlanders massaal met de Poken rond gaan lopen. Naast dat het kinderlijk eenvoudig werkt ziet het er helaas ook kinderlijk uit.


  30 december 2008 om 08:11
  Corné Kox

  Ayman, leuk te zien dat je er ook op Marketingfacts aandacht aan besteedt. We zijn druk bezig om Poken in Nederland te gaan distribueren. Je kunt je voorstellen dat dit product ook erg goed voor de zakelijke markt in te zetten is. Op het moment dat we zelf een Nederlandse website live hebben, brengen we M! graag op de hoogte.


  30 december 2008 om 08:42
  mgvandenbroek

  @Corné: Leuk dat je reageert. Misschien is het ook aardig, om in te gaan op de op- en aanmerkingen die Gitta hierboven heeft opgeschreven. Wat zijn jullie bevindingen? Zijn dit dingen waar jullie vaker tegen aan lopen? Is de vergelijking met fax-apparaten die Ayman hierboven trekt terecht?


  30 december 2008 om 08:50
  Jaco Koster

  @Matthijs: Daar kan ik wel op reageren, belangrijk om te onthouden bij de Poken is dat je feitelijk geen vertrouwelijke gegevens op de poken opslaat. Op de poken-website “verbindt” je de poken met jouw identiteit, de gegevens staan dus opgeslagen bij de website, verborgen achter een inlognaam met wachtwoord. Verlies je dus onverhoopts je Poken, dan is dit geen ramp, het enige wat je hoeft te doen is op de website de poken los te koppelen.

  Jammer op dit moment is dat er nog geen koppeling met twitter of hyves is, maar met genoeg enthousiasme kunnen we ze vast zover krijgen 🙂


  30 december 2008 om 09:08
  AymanvanBregt

  @Jaco

  Stéphane Doutriaux heeft mij per mail bevestigd dat Hyves binnenkort (binnen enkele dagen) aangesloten wordt en dan is die koppeling er dus.

  @Corne

  Je begint een Pokenshop zoals firebox? Ik begreep van Stéphane dat er geen exclusiviteit gegeven zal worden voorlopig dus iedereen kan aan de slag met Pokens als je er tijd en geld in stopt zoals ik het dan lees…


  30 december 2008 om 09:14
  Corné Kox

  @Ayman van Bregt, nee, we zijn bezig om de Poken weg te zetten in de retail zoals je hierboven kunt lezen. Daarnaast zijn we bezig om concepten uit te werken voor de zakelijke markt. De Poken distributie zoals deze nu loopt (verkoop via de website van Poken in doosjes van 12), werkt als een olievlek, maar voor de grote massa naar mijn mening te langzaam. Wil Poken écht succesvol zijn, zal er toch gekeken moeten worden naar eenvoudigere verkoop, niet alleen online maar ook via de retail. Uiteraard richten we ons niet alleen op Nederland maar ook op andere landen.


  30 december 2008 om 10:10
  Pieter van Luijt

  @Corné

  Je extra info is erg verhelderend. Het is duidelijk dat het product inderdaad nog volop in ontwikkeling is. De ondersteuning van initiatieven, als Hyves en Twitter, lijkt mij een vereiste om het product te laten slagen. Succes met Poken!


  30 december 2008 om 10:52
  Papierloos

  Een leuke gadget en in de toepassing gaat dit zeker een succes worden. Net als alle andere netwerkproducten (FAX, Mobiel, GAS, Water etc..) is het belangrijk dat hier een set van afspraken wordt gemaakt over standaarden, marketing, governance etc. Echt kans van slagen als:

  1. De manier van gegevensuitwisseling voldoet aan een standaard. Alle social sites zitten niet te wachten op het aansluiten op allerlei verschillende poken aanbieders

  2. Er een mobiele applicatie komt die je op je eenvoudig op je mobiel kan zetten, zodat ik geen apart dingetje hoef te kopen, distribueren.

  @Corne kan je wellicht nog wat info geven over bovenstaande twee punten?

  In het kader van openid/openstack zijn er verschillende activiteiten om dataportabiliteit (DISO) te realiseren op een gestandaardiseerde manier.


  30 december 2008 om 10:56
  AymanvanBregt

  @all Mocht je niet willen wachten en je eigen pack al bestellen, gebruik de promo code en krijg 10% korting! P9PHLJJP8WO8L88FPPZA


  30 december 2008 om 18:54
  AymanvanBregt

  @Daniëlle Schouten

  Ik heb sinds mijn laatste posting over hello my name is E bar weinig voorbij zien komen… Heb mijzelf ingeschreven voor de beta, wil graag testen want het lijkt veelbelovend!


  30 december 2008 om 19:28
  Kees Romkes

  Wat een heerlijk stuk techniek, en ach, wat de oplossing wordt maakt me niet uit… Dit móét ik proberen 🙂


  30 december 2008 om 19:38
  gwendolen

  @Daniëlle Schouten dank je wel voor de link naar ellomynameisE.

  Dat ziet er inderdaad veelbelovend uit. Ik vind de connector – hoe schattig de poken ook is – een stuk mooier. Bovendien lees ik dat de E•ID wel automatisch contacten toevoegt, iets wat de Poken (nog) niet doet. Wel bijzonder jammer dat E•ID nog niet van de grond is. Ik kijk ook vooral uit naar de functionaliteit om contacten met je telefoon uit te wisselen, volgens mij werkt dat het beste.

  Voorlopig de Poken dus (de alien)


  6 januari 2009 om 09:28
  Michael

  Zit je een beetje krap bij kas maar wil je toch lekker veel bellen en smsen? Wij hebben de beste belaanbiedingen op een rijtje gezet, per provider: http://www.welgoedkoopnietgratis.nl !

  Kijk ook hier eens voor de nieuwe rage van 2009, papieren visitekaartjes zijn verleden tijd: http://www.pokens4u.nl :-p


  4 april 2009 om 12:40

Marketingfacts. Elke dag vers. Mis niks!