• Mobile
    wordt gesponsord door

Pieter Zwart van Coolblue over E-Commerce

Pieter Zwart van Coolblue over E-Commerce

{title}Coolblue is al een aantal jaar één van de snelst groeiende internetbedrijven van Nederland. Met op dit moment zevenentwintig gespecialiseerde webwinkels (en vier fysieke winkellocaties) levert het bedrijf consumentenelektronica in Nederland en België.

Coolblue werd in 1999 opgericht vanuit een studentenkamer in Rotterdam met één website (mp3man.nl, tegenwoordig mp3shop.nl).  Met in totaal ongeveer 200 mensen die werkzaam zijn bij Coolblue zal er dit jaar ongeveer €65 miljoen aan omzet gedraaid worden. Belangrijke factoren volgens Pieter Zwart voor het succes zijn vanaf het begin al aanwezig. Dit zijn de uitgebreide productomschrijvingen in de shops, een groot assortiment aan accessoires rondom de producten en snelle levertijden.

Als Zwart terugblikt op de e-commerce industrie van de afgelopen negen jaar is dat in één woord te vatten: stormachtig. De groei is stormachtig geweest maar ook de soms wat gespannen relatie met de retailsector. Mede ingegeven door relatie met de retail sector geeft Zwart aan dat sommige webwinkels ook te snel een positie kiezen ingegeven vanuit een prijspropositie en dus vooral willen stunten. Coolblue is niet standaard de goedkoopste maar streeft er altijd naar om de beste te zijn.


Betrouwbaarheid, leversnelheid, beschikbaarheid, gemak, after sales, support, fysieke winkels spelen hierbij een belangrijk rol om als beste leverancier door de consument gepercipieerd te worden en bottom line vooral gemaakte afspraken nakomen.

Vernieuwing is cruciaal voor Coolblue om te blijven groeien. Ongeveer 30 procent van het personeel is dagelijks bezig met nieuwe dingen. Voor 2009 zal er ook een verschuiving plaatsvinden waarbij Coolblue naast productshops ook meer contextshops zal gaan lanceren zoals householdshop.nl. Daarnaast in het interview nog wat leuke opmerkingen en tips van Pieter Zwart. Abonneer je daarnaast op Marketingfacts Magazine waarin Pieter zijn top 10 van do’s voor webwinkeliers zal geven.

Dit artikel is tevens gepubliceerd op Ayman || digital marketing | business concepts.


Geplaatst in

DelenEr zijn 4 reacties op dit artikel

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.