LinkedIn richting 1 miljoen Nederlandse leden

LinkedIn richting 1 miljoen Nederlandse leden

{title}Was het tot voor kort gissen geblazen hoeveel Nederlandse gebruikers LinkedIn nu precies had, daar lijkt nu helderheid in te zijn gekomen. Vorige week meldde Robert de Boer al de komst van de nieuwe applicaties op LinkedIn: eindelijk. HR-log schreef vorige week dat de nieuwe searchfunctie op LinkedIn het mogelijk maakt om de cijfers over alle profielen op LinkedIn te achterhalen. ‘Uit actuele gegevens blijkt LinkedIn.com nu ruim 862.000 leden te hebben die wonen of werken in Nederland.’ Zie ook en via: Webwereld.

Er zijn meer interessante gegevens te achterhalen. Zo hebben 333.122 mensen volgens hr-log de ‘career opportunities’ op open staan. Deze enorme groep staat dus open voor recruitment. En als LinkedIn op deze manier vrolijk hard doorgroeit, dan is de bedreiging, zo schrijft Michel Rijnders op HR-log, voor de oude ‘CV giganten’ best groot aan het worden. ‘Het worden spannende tijden voor Monsterboard en consorten!’


DelenEr zijn 4 reacties op dit artikel

 • Inderdaad wordt LinkedIn het laatste jaar anders ingezet: het is je persoonlijke uithangbord geworden (=C.V.). Toen LinkedIn begon was het 'vasthouden' en 'vergroten' van je netwerk de reden dat je LinkedIn gebruikte, nu is deze functionaliteit naar achter verschoven...

  Lees ook: LinkedIn is passe!.

  geplaatst op
 • Ben ook van mening dat Linkedin steeds interessanter wordt voor recruitment EN social networking. Vooral de toegevoegde functionaliteit van 'groups' waar je discussies en nieuws tussen vakgenoten kunt delen is interessant. En de toevoeging van Apps maakt het ook weer wat makkelijker om je profiel wat dynamischer te maken. Kortom: op de goede weg dat Linkedin.

  geplaatst op
 • Ja, Linkedin blijft bezig te vernieuwen. Zeker leuk voor de ondernemer ;-). Zo heb ik meteen mijn blog gelinkt en voila: meteen meer mensen die regelmatig even op mijn profiel kijken en doorklikken.
  En dat wat ik op Hyves deel met mijn vriendjes, wil ik op LinkedIn den met mijn zakeljike relaties. Fijn dat ik dat gescheiden kan houden.
  En ook word ik met enige regelmaat gebeld door recruiters - maar ik weet dat dat ook gebeurt als je cv bij Monsterboard staat. De handige kleine jongen die geen geld heeft voor de enorme lidmaatschappen van Monsterboard cs, heeft een goeie aan LinkedIn -en gebruikt het dus ook al.

  geplaatst op
 • Steeds vaker krijg ik van de groepen waar ik in zit vragen/discussies opgestuurd. Ben benieuwd of dat nou goed werkt/functioneert. Iemand?

  geplaatst op

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.