Marco Mur over nieuwe media Rabobank

Marco Mur over nieuwe media Rabobank


Marco Mur is de manager NewMedia bij Rabobank. Hoe gaan ze om met internet bankieren (16 miljoen keer per maand), SMS-betalen, Rabobank mobiel, Ideal, Youtube kanalen, beeldbellen, Skype, Hyves, eigen videocontent, widgets, Olympische Spelen, TV site en rode knop. Alles behalve Rabobank Second Live dus!

Ik vind internet bankieren trouwens nog steeds zeer primitief. Je krijgt, al jaren, alleen maar transactie- en basisinfo. Volgens Marco Mur blijft dat de komende jaren zo.


Geplaatst in

DelenEr zijn 5 reacties op dit artikel

 • Ik weet niet of je dit innovatief zou moeten noemen. Het is meer goed gebruik maken van wat er aan techniek beschikbaar is. het feit dat men het durft in te zetten vind ik wel erg moedig. Hoe reageert de Rabobank gebruiker eigenlijk hierop? Zijn daar onderzoeken naar gedaan?

  geplaatst op
 • Mooie initiatieven, wel veel. Ben dan ook benieuwd hoe de lokale banken worden aangehaakt. Vorig jaar heb ik een artikel geschreven over online finance in Friesland. Daarin ook de Rabobank meegenomen (Sneek/ZuidwestFriesland). Zij gaven mij aan dat de lokale webcontent nog via het hoofdkantoor wordt geplaatst. Als zulke lijnen nu nog gelden dan hou ik mijn hart vast inzake al deze ontwikkelingen. Hoe manage je dit naar lokaal niveau Marco? Hoe weten zij exact wat er online speelt als een klant toch aan de balie komt en een vraag stelt over Hyves?

  Verder ben ik ook heel benieuwd wat de Rabobank online merkt van de huidige crisis. Als klant van de Rabobank heb ik het als negatief ervaren dat op extreem slechte beursdagen (toen de crisis nog nieuws was) de optie 'online beleggen' zeer slecht of niet te bereiken was. Dit zal ongetwijfeld te maken hebben met grote aantallen traffic, maar goed, anno 2008 mag niet voorkomen. Kan Marco ook aangeven wat de toename van het aantal bezoekers is geweest de afgelopen maand, tegen welke problemen dat zij opliepen en welke oplossingen zij hebben geïntroduceerd (bv opschaling)?

  PS. Het genoemde artikel staat niet online maar is op te vragen via: info at onestepmore punt nl

  geplaatst op
 • Met alle respect, wat is de nieuwswaarde van dit filmpje? Obligaatje Skype, rondje Hyves, beetje YouTube... Vraag de Rabobank eens naar de dure en ondoordachte avonturen met Mediamall of de matige resultaten van RaboMobiel ipv dit verhaaltje om het verhaal. En denkt iemand nou echt dat kabelaars zitten te wachten op RaboTV kanaal 827 of zo? Ik zie het 'nieuwe' bankieren van de Rabobank ook na dit interview nog niet maar IDEAL is een zegen en minitix kan het worden. Ik zeg blijf als bank zonder goed plan ver van contentsyndicatie en nieuwe media vandaan.

  geplaatst op
 • Het blijft indrukwekkend waar de Rabobank mee bezig is; wat ik nog wel een beetje mis in het interview is de overall visie op nieuwe media. Marco, kun je daar welicht kort nog iets over zeggen? In ieder geval heel veel succes en we zien elkaar binnenkort vast wel weer een keer!

  geplaatst op
 • Rabobank is volgens mij ook de enige bank die met kleine stappen innoveert. Sluit me aan bij de opmerking over visie en vraag me af of de Rabo niet net wat te veel technologie push innoveert ipv vanuit visie.

  Vincent maakt nog een interessante opmerking, namelijk die over de innovatie op het online banking platform. Waar blijft die? Vorig jaar was een andere grote bank in NL hiermee bezig, maar nu even niet meer. Ik post daarover.

  geplaatst op

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.