Vacature: Aanstormend Portal Manager bij Springer Uitgeverij

14 oktober 2008, 04:14

{title}Ben jij die gedreven, ondernemende online marketeer die wil meebouwen aan een vooruitstrevende multimediale business in Houten? Heb jij passie voor de online wereld? Wil jij graag een spin in het web zijn voor de ontwikkeling en exploitatie van online producten en diensten? Zoek jij een ambitieuze werkgever waar je volop kansen krijgt en je je goed kunt ontwikkelen? Onze opdrachtgever Springer Uitgeverij biedt een zeer zelfstandige en uitdagende commerciële online functie: de vacature van aanstormend (Junior) Portal Manager. Springer Uitgeverij is een sterk groeiende en slagvaardige multimediale organisatie met een informele cultuur en veel ruimte voor daadkracht, creativiteit en ondernemerschap. Ze bieden goede arbeidsvoorwaarden en een uitstekend toekomstperspectief.

De organisatie:

Springer Uitgeverij is 1 sinds april 2005 op de Nederlandse markt actief. Ze heeft grote ambities met het succesvol ontwikkelen en vermarkten van geïntegreerde uitgeefconcepten waarin print en electronic publishing een vanzelfsprekende twee-eenheid vormen. Met een omzet van ca. 75 miljoen euro, drie vestigingen in Nederland en 300 medewerkers, is Springer Uitgeverij een snel groeiende uitgeverij in de gezondheidszorg, het midden- en kleinbedrijf, communicatie, logistiek en sport.

Springer Uitgeverij maakt deel uit van de Springer groep welke als mondiaal opererende leverancier van wetenschappelijke , specialistische en vakliteratuur een toppositie inneemt met ruim 70 uitgeverijen in 18 landen. Springer Uitgeverij / Bohn Stafleu van Loghum is voor het Nederlandse taalgebied dé multimediale uitgeverij voor de gezondheidszorg.

De afdeling:

De online afdeling van Springer Uitgeverij is verantwoordelijk voor de infrastructuur, ontwikkeling en exploitatie van rond de 100 websites en verantwoordelijk voor van nieuwe portals en online concepten. De afdeling heeft daarnaast een sterk adviserende rol richting de interne organisatie, de verschillende business units, en is tevens verantwoordelijk voor de verkoop van Springers’ electronische producten. De afdeling is sterk in ontwikkeling en bestaat uit 14 personen waaronder de afdelingsmanager, 4 productmanagers, 1 manager realisatie, 1 service deskmedewerker, 1 webmaster en 5 projectleiders en 2 business support medewerkers,. De Junior Portal Manager is een nieuwe functie en valt onder de Portal Manager.

De functie:

Als Junior Portal Manager ben je medeverantwoordelijk voor de exploitatie en uitbouw van alle eigen portals van Springer Uitgeverij en voor de ontwikkeling en exploitatie van de portals en websites die Springer Uitgeverij voor derden maakt. Jij bent hierbij het aanspreekpunt voor interne en externe opdrachtgevers.

Je hebt een belangrijke rol in de uitwerking van strategische partnerships met marktpartijen. Je adviseert de (externe) redacties, uitgevers en (beroeps)verenigingen met betrekking tot de online activiteiten, ontwikkelt permanent activiteiten om de (dagelijkse) prestatie en exploitatie van de portals te verbeteren en bent daarbij niet bang om zelf de pen op te pakken. Vanzelfsprekend ben je in deze functie ook permanent op zoek naar nieuwe commerciële online concepten & producten. Je gaat in ieder geval meehelpen met de marktintroductie van nieuwe portals.

Je rapporteert aan de Portal Manager en werkt nauw samen met het ambitieuze multidisciplinaire Online team van Springer Uitgeverij. Je krijgt volop de ruimte om jouw stempel te drukken op de ontwikkeling en het succes van de portals en websites. We zoeken een ondernemende, enthousiaste, resultaatgericht marketeer of webredacteur met ervaring en passie voor online concepten. Dit is een uitermate goede functie als 2e of 3e stap in je marketing-/media-/online- of bureauloopbaan waarin “online” een belangrijk onderdeel van je functie is geweest. Een volgende stap als Portal Manager behoort in de toekomst tot de mogelijkheden.

Profiel:

Kennis:

 • HBO/WO opleiding in een aanverwante studierichting (IT, media, commerciële studie)
 • Minimaal 4/5 jaar werkervaring
 • Minimaal 2 jaar ervaring als online marketeer of als webredacteur in een commerciële (online) omgeving
 • (Bewezen) projectvaardigheden met online projecten
 • Actuele kennis van online uitgeefconcepten, zoekmachine optimalisatie, schrijven voor het web en online technieken
 • Kennis van de gezondheidszorg of wetenschapsbranche is een pré
 • Passie voor online producten, diensten en ontwikkelingen

Competenties:

 • ondernemend
 • enthousiasme/drive
 • resultaatgericht
 • commercieel
 • innovatief

Geïnteresseerd?

SchaalX richt zich op bemiddeling van hoger opgeleid marketing-, communicatie- en salespersoneel voor vaste en tijdelijke functies.

Reageren kan direct door je in te schrijven via onze website

Voor meer informatie kun je contact opnemen met: Jolanda Heusschen

Telefoon: 030 – 263 14 14.

Op zoek naar een baan in Marketing? Bij Marketingfacts Jobs vind je de leukste marketing- en communicatievacatures.

Categorie

Marketingfacts. Elke dag vers. Mis niks!