Yahoo en Google nog niet samen aan de slag

Yahoo en Google nog niet samen aan de slag

{title}Yahoo! en Google kijken de kat uit de boom. Bang om een monopoliepositie in te nemen stellen ze de eerder aangekondigde advertentiedeal nu verder uit. De bedrijven willen de Amerikaanse overheid de gelegenheid geven onderzoek te doen naar de samenwerking, die natuurlijk verstrekkende gevolgen kan hebben. Of zál hebben: het kan bijna niet anders. Prijsverhoging en kartelvorming liggen op de loer; de concurrentie in de markt zal, zo zou je zeggen, op het eerste gezicht sterk verminderen.

Nu.nl had het bericht over het uitstel van de reclamedeal vrijdag al, Adformatie wijst vandaag Emerce als bron aan. Deze maand zou al begonnen worden met de samenwerking. Emerce schrijft: ‘Een paar weken geleden liet Google CEO Eric Schmidt nog weten dat de deal niet zou worden vertraagd door de bemoeienis van het ministerie van Justititie.’

De deal is dus nog steeds onder behandeling en dat was hij natuurlijk al. Dus wat is het nieuws? Mijn idee: Google en Yahoo voelen nattigheid en zijn bang teruggefloten te worden door de Amerikaanse overheid en wellicht ook de EU.


Geplaatst in

DelenEr zijn 3 reacties op dit artikel

  • Het lijkt me dat met name Neelie Kroes en consorten hier bovenop zitten. Heeft iemand enig idee welk deel van de online advertentiemarkt Google/Yahoo! in handen heeft? Ik las dat Google inclusief Doubleclick al 69% in handen had.

    geplaatst op
  • @Jeroen: Meer dan 80 procent dacht ik.

    geplaatst op
  • Ik las ook zoiets dat het meer dan 80% was. Opzich zou de concurrentie, als die er nog was, hier van kunnen profiteren.

    geplaatst op

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.