IBC 2008 over 3D schermen, Opera en ScreenCapture software

IBC 2008 over 3D schermen, Opera en ScreenCapture software
, Innovader
@vincente

Erwin Blom en Vincent Everts zijn de IBC 2008 show in Amsterdam gaan bezoeken, de grootste show van de televisiewereld. 12 hallen vol met professionele spullen die door de mediawereld wordt gebruikt.  Hierbij het eerste verslag. Erwin laat zijn favoriete screencapture en dvd copy software zien. In het tweede filmpje doe ik verslag van 3D schermen bij Philips, 600 man bij Opera en de hotste professionele camera’s van Red Point.

Erwin Blom is een grote fan van ScreenFlow screencapture MAC software waarmee je eenvoudig demo’s kunt maken van alles wat op je scherm te zien is. Telestream zijn tevens de makers van Flip4Mac (waarmee je WMV files kunt kijken op de MAC) en maken nu ook en Drive-in DVD copying software waarmee je snel je DVD verzameling op je MAC kunt zetten en beperkt op andere computers kunt zetten. Dit is controversieeel want onduidelijk is of de film studios dit soort programma toe gaan staan.

Het leukste en meest interessantste item bij IBC 2008 vond ik het 3D scherm van Philips. je staat er gewoon voor op een willekeurige plek en je ziet echte diepte zonder een bril. Ik kan het niet laten zien via mijn mijn ordinaire HD camera want je moet een stereo camera hebben. Ik geef wel achtergrond info, hoe lang het duurt voordat de consument het in de huiskamer heeft, wat het kost aan geld en bandbreedte.

Dan opera.com, er werken daar tot mijn verbazing 600 mensen terwijl ze 3% marktaandeel op de browser hebben. Het blijkt in elke connected TV, GameConsol en Mobiel te zitten en ze krijgen er blijkbaar goed geld voor. Verder een segway demo van BlueScreens, een mooie manier om realiteit zelfs te ontwerpen. Voor 25.000 euro heb je een top versie en de professionals zijn helemaal gek van RedPoint. Video camera’s van 3 tot 5 megapixel (bijna 3x HD resolutie) waarmee je perfect een bioscoop film kunt maken.


Geplaatst in

DelenEr zijn 8 reacties op dit artikel

 • Erwin Blom is Vincent Everts ... professionele gadgets dat de hele media wereld gebruikt ... Telestream zijn ... maken nu ook en ... op je MAC kunt zetten en beperkt op andere computers kunt zetten ... realiteit zelfs te ontwerpen ...

  ... zucht ...

  geplaatst op
 • @Robin: wat is nu je punt?

  geplaatst op
 • Dat de stukjes van Everts altijd dermate slecht geschreven zijn en zo vol taal- en stijlfouten zitten dat ze onleesbaar worden. Hierboven slechts de meest in het oog springende (storende) fouten. Misschien kan hij er niets aan doen, maar houd het dan bij video en laat een ander een begeleidend tekstje schrijven..

  geplaatst op
 • @Robin sorry. Was inderdaad erg rommelig geschreven. Zal het de volgende keer beter regelen!

  geplaatst op
 • Het tweede filmpje scheen niet te werken. Dat is nu gefixed!

  geplaatst op
 • " Dan opera.com, er werken daar tot mijn verbazing 600 mensen terwijl ze 3% marktaandeel op de browser hebben. Het blijkt in elke connected TV, GameConsol en Mobiel te zitten"

  Dit klopt natuurlijk niet.. Wat ze zeggen is dat het op elk device KAN draaien.. Daarom hebben ze maar 3% marktaandeel..

  geplaatst op
 • @remco natuurlijk heeft opera geen 100% marktaandeel maar ik krijg 2x per week een of andere persrelease die vertelt waar opera allemaal wordt gebruikt. 600 man is een hoop geld om aan het werk te houden.

  geplaatst op
 • screenflow, ik ben fan!

  geplaatst op

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.