Interview Govert van Eerde over TAPPS Strandvolleybal

Interview Govert van Eerde over TAPPS Strandvolleybal

{title}

Het 9e TAPPS Strandvolleybal.net vond afgelopen zaterdag plaats. Aan het toernooi doen alleen maar internet mediabedrijven mee, het is het grootste outdoor online media event van het jaar. Het toernooi werd gespeeld in Wijk aan Zee bij strandtent Het Strandhuis. Volgend jaar komt er nog een strandtent bij, en viert het toernooi het tweede lustrum.

Govert van Eerde is de toernooiorganisator. Hieronder een kort interview met Van Eerde vanaf zijn vakantieadres. Over het toernooi, de deelnemers, en over wat zo’n outdoor sportevenement bij kan dragen aan de ontwikkeling van de branche.

Govert van Eerde, het 9e TAPPS strandvolleybal is achter de rug. Het was lekker weer, wie waren er allemaal?

Van Eerde: ‘Er hebben nu 78 bedrijven mee gedaan. Van Google tot Marktplaats, van Ilse Media naar Ebrella, daar had ik zelf nog nooit van gehoord. We hadden ook veel trouwe deelnemers als Reddion en Isobar. Het leuke is, dat er iedere jaar nieuwe bedrijven meedoen. Die hebben blijkbaar gehoord dat het hartstikke leuk is. Het ís ook heel leuk. Er zijn niet zo veel outdoor events, en we zitten nu rond de 1000 deelnemers.’

{title}

Je hebt een record aan sponsoropbrengsten gerealiseerd, maar dus ook een recordaantal ingeschreven teams bereikt. Wat betekent zo’n toernooi volgens jou voor de branche?

‘Veel bedrijven komen op recepties, openingen en bijeenkomsten. Daar staat iedereen jasje dasje. Ik denk dat het goed is om met in een korte broek en een shirt plezier te maken. Ik weet ook dat er veel bedrijven personeel aan het werven zijn op dit event. Een sponsor als Ilse Media zet ook echt in op het werven van nieuw personeel. Je ziet het ook bij veel teams. Ze dragen t-shirts met daarop: “Word jij mijn nieuwe collega?”. Je merkt dus duidelijk dat er gehunt wordt.

‘Uiteraard, netwerken hoort er ook bij. Er worden zeker contacten gelegd. Zelf heb ik ook veel bedrijven gesproken die ik niet kende. Maar ik denk dat het vooral gezien wordt als een ontspannen dag met veel lol. Wat daar achteraf van komt, daar heb ik niet zoveel zicht op.

‘Wat ik ook opvallend vond, was het aantal los verkochte entreekaarten. Ik denk dat dat zzp’ers zijn en zelfstandigen. Veel mensen zoeken dan toch aansluiting bij de branche, of willen klanten of potentiële relatie ontmoeten.’

Zou je met dat gegeven niet meer moeten doen?

‘Dat zullen we zeker gaan proberen, een paar jaar geleden hebben we dat wel gedaan. Misschien moeten we daar meer aandacht aan besteden.’

 

{title}

Wordt het volgend jaar nog groter?

‘We zijn nu alweer bezig met de volgende editie. Dit toernooi is ooit onttaan als een impulsief initiatief, dat enorm groot is gegroeid. Volgend jaar is de tiende editie. We gaan dan zeker iets geks doen, iets groots. Er zal een derde strandtent bij gehuurd worden. Het gaat mega worden!’


Geplaatst in

DelenEr zijn 6 reacties op dit artikel

 • Het was weer heel erg leuk, interessant en nuttig en ook nog eens voor een goed doel. Met het Ipan team hebben we helaas niet de finale gehaald, maar het was prima om mee te doen.
  ik heb wat foto's hier staan http://www.flickr.com/photos/vannispen/sets/72157606911138351/
  Hulde aan Govert en zijn team en we zijn er volgend jaar weer bij.

  geplaatst op
 • Het was zeker een top event. We hadden wat moeite om ons team rond te krijgen door omstandigheden (ziekenhuis opname en blessure tijdens training (ja training!!)), maar het was meer dan de moeite waard!

  Het weer was top, de locatie prima opgetuigd en de organisatie was tot in de puntjes verzorgt!

  Ben benieuwd wat er volgend jaar op het programma staat!

  Ik heb ook een aantal foto's online gezet: http://flickr.com/photos/21210928@N08/sets/72157606926370623/

  geplaatst op
 • Het was de eerste keer dat ik meedeed en echt een hele leuke dag gehad. Vind het alleen wel apart dat er op een toernooi voor internet mediabedrijven geen wifi is.

  Hier staan nog wat Qik filmpjes en foto's van de Rhinofly Royal Airforce http://www.rhinofly.nl/airforce/

  geplaatst op
 • @Bas Ik begrijp uit het interview met Govert dat dat juist de bedoeling was. Dezelfde gezichten in een andere omgeving. De korte broek in plaats van het pak en de volleybal in plaats van de iPhone. ;)

  Zoiets.

  geplaatst op
 • @Daan Ik maak dat er eigenlijk niet uit op. Hij geeft volgens mij aan dat het geen stijve borrel is maar juist een leuk event waar iedereen in gemakkelijke kleding aan sportieve activiteiten doet. Een beetje twitteren, moby'en en qikken via de Tapps wifi kan er best bij. ;)

  geplaatst op
 • @Bas, Daan en Guido,

  Op 6 juni organiseer ik alweer de 12e editie van HET zomer event voor de online (media) industrie, nu voor de tweede keer bij de uber hippe strandtent Timboektoe in Velsen. Jullie zijn natuurlijk wederom van harte welkom! Alle info vind je op http://www.strandvolleybal.net

  Misschien tot dan?

  Sportieve groet,
  Govert van Eerde

  geplaatst op

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.