Samsung Omnia: een les in viral corporate video

Samsung Omnia: een les in viral corporate video

‘Yeah, we know that the video posted after the break is a corporate promotion loosed onto the Internets in hopes of going viral. But damn if this Samsung Omnia (i900) unboxing doesn’t match our vision of how these oft tiresome rituals should be.’

Dat schrijft Engadget, naar aanleiding van bovenstaande viralvideo van Samsung. Veel beter had de analyse niet kunnen zijn, lijkt me. De video is door Samsung zelf gemaakt en op YouTube gezet. In hoop op aandacht en viraal effect. Dat is aardig gelukt, voor de Omnia. De video is alweer bijna 600.000 keer bekeken (zie ook cNet). De tip kwam van Jonathan.

 

Kijk hier voor een review van de Omnia i900 (YouTube), of hier op GSM Arena (tip van Michael uit de comments op ‘iPhone 3G, Nokia E71 of toch de BlackBerry Bold 9000?’).

Schitterend gedaan. Een verveelde techblogger die voor de zoveelste keer het zoveelste nieuwe telefoontje moet ‘unboxen’. De twist in de video (gebeurt toch niet iedere dag, dat er van die poppetjes uit een doos komen wandelen) maakt hem ijzersterk. Vind ik.


DelenEr zijn 6 reacties op dit artikel

 • Het rare aan de viral is dat ze de toeters en bellen belachelijk maken en vervolgens op hun eigen site zelf een introfilm van 20 seconden zetten met precies hetzelfde.. Ach heb toch al een iPhone ;)

  geplaatst op
 • LOL, erg sterke parodie op alle unbox video's van tegenwoordig. Ook een slimme manier om de mogelijkheden van de phone in beeld laten komen (divx? sweet! :). Alleen een vrij specifieke doelgroep zal de viral naar behoren weten te waarderen (namelijk diegene die met unbox video's bekend zijn). Kortom, leuke actie van samsung!

  geplaatst op
 • @Jorn: aardige is juist denk ik, dat Samsung twee vliegen in een klap slaat: én de liefhebbers van alles wat met virals en 'unboxing' te maken heeft vinden hem leuk, maar 'gewone' mensen vinden hem ook heel ok: 600k views is niet weinig denk ik.

  geplaatst op
 • Goed dat Samsung ook in deze zogenaamde 'kleine' unbox niche zijn intrede doet. Ik denk overigens dat deze video ook nog door de niche heen gaat groeien

  geplaatst op
 • Ik denk dat die "oh look, tiny girls... jada jada jada" het wel goed doet bij het hele publiek..... en dan nadat ze ontploft zijn gaan lopen zeieken over die troep.....
  Tja, ik ben een echt lover van deze!

  geplaatst op
 • TomTom heeft vorig jaar ook een zelfde soort filmpje gemaakt:
  http://www.youtube.com/watch?v=GU2iQX4vJ10

  geplaatst op

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.