• Mobile
  wordt gesponsord door

Olympische Spelen 2008 op je Mobiel bij de NOS

Olympische Spelen 2008 op je Mobiel bij de NOS
, Habbo.nl

{title}Nadat vorige week de Olympische website van de NOS Live is gegaan was het gisteren de beurt aan mobiel. In de NOS mobiel applicatie is de Olympische Spelen mini -applicatie gelanceerd. Start NOS Mobiel op en in de navigatiebalk zie je het OS logo. Deze brengt je naar de Olympische Spelen omgeving. Heb je Windows Mobile of een Blackberry dan is er geen video beschikbaar. De Olympische Spelen omgeving voor WindowsMobile, dus zonder video, ging gisteren live aan het einde van de dag. Wat kan je allemaal vinden op de Olympische mobiele mini-applicatie:

 • Laatste OS nieuws(Nederlanders en algemeen)
 • Radio Olympia
 • 12 livestreams uit Beijing(gistermiddag was er al vrouwenvoetbal te bekijken)
 • Programma van de komende uitzendingen
 • Video On Demand clips: Hoogtepunten van de dag
 • Nederland 1 met de uitzending van OS
 • Dagelijkse samenvatting van alle hoogtepunten van die dag(elk uur ververst)
 • Medaille spiegel

Roeland Stekelenburg (hoofd van de afdeling nieuwe media van de NOS) vertelt in dit artikel op De Nieuwe Reporter dat de applicatie die de NOS voor mobiele telefoons en PDA’s ontwikkelde, zich in een ‘fase van trial and error’ bevindt. Er zal ook een groot onderzoek onder gebruikers gehouden worden om te bepalen wat wel en niet aanslaat. Niet elk onderwerp zal geschikt zijn voor een videoreportage op je mobiel of PDA.

Dat grote evenementen als de Olympische Spelen door de enorme media-aandacht en uitstraling een inspiratie vormen voor samenwerkingen en nieuwe initiatieven is duidelijk. Zo is gisteren bijvoorbeeld de Olympische Spelen Hyve van start gegaan. De Telegraaf en Hyves creëren samen een unieke verzamelplaats met nieuws en achtergronden rondom de Olympische Spelen. Centraal staat de olympischespelen.hyves.nl. Op deze pagina wordt een overzicht getoond van alle Nederlandse olympiërs met een Hyves-account, het laatste nieuws en achtergronden vanuit Peking en een uitgebreide agenda van alle evenementen waar de Nederlandse sporters


Geplaatst in

DelenEr zijn 38 reacties op dit artikel

 • Ik heb de NOS Mobiel software gedownload (maak al een tijd gebruik van NOS Mobiel), maar wat is nu de URL voor de mobiele site voor de Olympische Spelen? Bij mij werkt het in ieder geval nog niet!?

  Verder, welke verwachtingen heeft of welke doelstellingen heeft de NOS zichzelf eigenlijk gesteld voor het gebruik van de mobiele site?

  geplaatst op
 • @Marco als je via je mobiel aan het browsen bent ga je voor de mobiel url voor de mobiele site vd Olympische Spelen naar m.nos.nl/nosmobiel. Als je NOS Mobiel nog niet hebt op je mobiel kun je ook daar terecht of sms NOS MOBIEL naar 9090. Als je de applicatie hebt (installatie is zo gedaan) dan ga je simpelweg naar het tabje met de Olympische ringen/logo

  Als je OffMobiel aan het browsen bent (dus wel Online) en wil meer info ga je naar http://www.nos.nl/mobiel/

  Als je het artikel van Roeland in De Nieuwe Reporter leest dan lijkt de NOS zich de doelstelling van leren, onderzoeken en ervaren te hebben gesteld. Zo'n evenement is daar natuurlijk zeer geschikt voor.

  Ik ga straks om 13:45 "vakmatig"kijken naar Ned -Nigeria weet alleen nog niet of ik dat via mijn Mobiel ga doen, Mobiel TV van KPN (Samsung toestel), Online via de website vd NOS, of TV als die ergens staat ;-). Je hoeft het in ieder geval niet te missen. Alleen in het geval dat je in een vliegtuig zit is het (nog) niet te volgen.

  Morgen zullen we weten via welk platform het meest is gekeken. Er zal ooit een (historisch) moment komen dat er meer mensen Online kijken dan via TV (daarna een moment dat er meer Mobiel dan Online gekeken wordt?)of we dat nu met de Olympische Spelen en de wedstrijden tijdens kantoortijden zullen meemaken of in de buurt komen ben ik erg benieuwd naar.

  geplaatst op
 • @Paulo: ik kom niet verder dan pagina om NOS Mobiel te downloaden (wat ik al tig keer heb gedaan) om vervolgens naar de mobiele site te gaan waar alles werkt maar niets is te vinden over de OS. Had al begrepen dat er een OS-icoon moet staan maar die heb ik dus niet. Ik werk op een Nokia N95 (met meest recente firmware geinstalleerd). Jammer, had graag even geprobeerd.

  geplaatst op
 • @Marco: tip: vraag het @Rhymo even. Die heeft het ontwikkeld begreep ik.

  geplaatst op
 • @Marco

  Ik begrijp het nu....

  Er is niks te vinden op de mobiele site of op de downloadpagina..

  In je NOS Mobiel applicatie (die je dus al hebt geinstalleerd) zit de OS applicatie. Dus start NOS Mobiel op vanuit je mobiel en in DIE navigatie zit de OS. Dus niet met je browser iets doen...

  Let me know..

  geplaatst op
 • @marco

  http://flickr.com/photos/rhymo/2741177068/

  geplaatst op
 • Ook handig, via MarkThisDate kun je kalenders/schema's van alle sporten rechtstreeks toevoegen aan je elektronische agenda zoals Outlook, iCal of Google Calendar. De leukste kalender vind ik zelf die waarin alle wedstrijden van alle Nederlandse sporters op de OS staan. Tip: sync je agenda met je mobiele telefoon en je hebt alle wedstrijden altijd bij de hand.

  geplaatst op
 • @Raimo: ik krijg dus niet dat icoontje van de Olympische Spelen in mijn navigatie; de rest van de mobiele site werkt prima! Wellicht eerst alles deinstalleren (hoe?) en dan weer opnieuw installeren?

  geplaatst op
 • @marco,

  Nu gebruik je het woord SITE en daar raak ik toch van in de war haha.. APPLICATIE he...

  Je kan het verwijderen door op he icoontje te staan en via opties te verwijderen of de c(correctie toets) indrukken.

  Hoop dat het werkt..

  geplaatst op
 • Ah, ik zat inderdaad fout! Dacht dat ik het via de webbrowser ging maar het gaat via de nos-applicatie. Werkt inmiddels!

  geplaatst op
 • Oja..

  We hadden vanochten en beginmiddag een storing op gebied van de firewall vandaar dat de applicatie niet werkte naar behoren. Is inmiddels opgelost.

  Excuses..

  geplaatst op
 • @Marco...

  zucht...

  Mooi voorbeeldje hoe ingewikkeld het nog allemaal is.. ;-)

  geplaatst op
 • @raimo: :-) Je verwacht dat nadat je via je webbrowser de applicatie hebt geinstalleerd dat je dan ook iets te zien krijgt. Gebeurt niks en omdat je op dat moment in je browser zit, is het eerste waar je gaat kijken de m.nos.nl-site die alles heeft (behalve de olympische spelen). Kwam er toevallig achter dat er een aparte applicatie was geinstalleerd op mijn toestel toen ik net qik aan iemand demonstreerde ;-)

  geplaatst op
 • Goeie feedback.

  We gaan de downloadpagina maar aanpassen.

  geplaatst op
 • en hier steeds die onbekende fout 12008. geldt niet alleen voor OS maar sowieso voor NOS Mobiel. Heel soms heb ik een of twee seconden beeld en geluid en dan loopt de boel vast.

  geplaatst op
 • @peter

  Welk toestel heb je?

  Heb je de laatste firmware van dat toestel?

  geplaatst op
 • Wat is er zo specifiek aan WindowsMobile dat daar video niet werkt. Kost dat zoveel meer inspanningen?

  Krijg overigens een "Wave Explorer by WeComm. Pagina niet gevonden" na klik op link op HTC TyTN II heeft dat puur met video te maken dat het op Windowsmobile niet doet?

  geplaatst op
 • hey wanneer komt de app voor de iPhone? Of heb ik iets gemist?

  geplaatst op
 • @Raimo Nokia E61i en redelijk uptodate qua ware . . .

  geplaatst op
 • @Erik van Roekel

  Windows Mobile (in debreedte0 ondersteunt geen 3gp(videoformaat mobiel). Betekent dus dat alle video in wmv getranscodeerd moet worden. Dit is een tweede productiestroom zeg maar. Dat was een beetje teveel om op te zetten voor de Olympische Spelen. NOS Mobiel is ook nog maar 2 maandjes oud he..

  Pagina niet gevonden. Hmm.. bij welke klik gebeurde dat?

  @jawe iPhone wellicht naar het einde van het jaar maar is nog niet helemaal zeker.

  geplaatst op
 • @ Peter

  Klinkt als een Symbian errorcode klopt dat?

  Ik vond dit op het internet:KErrMMInvalidProtocol -12008 Network transport not recognized

  Helpt dit?

  Ik ga het in ieder geval maandag even bespreken.

  geplaatst op
 • @Raimo: Dank voor je toelichting, was gewoon nieuwsgierig naar de reden.

  Na starten van de applicatie kom ik binnen op nieuwspage. Klik op artikel laadt grotere artikel over ée'n onderwerp. Onder sectie Sport en Olympisch spelen werkt die systematiek niet en krijg ik die foutmelding na klik. Weet niet wat ik daar gepresenteerd krijg, maar als dat puur video is kan dat dus wel kloppen op HTC TytN II.

  geplaatst op
 • ik krijg de video niet aan de gang met mijn SE k810i krijg alleen maar te zien speler laadt.
  Ondersteunt T-mobile geen videostreaming ?

  Vandaag heb ik het geprobeerd met een samsung i600.
  hier kan ik helemaal geen streaming selecteren en als ik een artikel selecteer krijg ik een van de volgende mededelingen
  "wave explorer by weComm Pagina is niet gevonden, probeer het later opnieuw. Als het probleem zich blijft voordoen neem dan contact op met de leverancier"

  "verzoek verlopen"

  geplaatst op
 • @brenda,

  We hebben vandaag inderdaad wat performance issues(Caching en time-out). T-Mobile ondersteunt wel videostreaming.
  We hopen snel er voor te zorgen dat alles weer soepel werkt..

  geplaatst op
 • @erik

  Als het goed is werkt de applicatie nu goed bij jou. Als er nog iets mis gaat hoor ik het graag.

  Helaas hebben wij geen video voor jouw toestel..

  geplaatst op
 • @Raimo symbian kom ik niet tegen bij de foutmelding. wel "Fout bij het voorbereiden van de stream" en "onbekende fout (-12008). Benieuwd naar de uitkomst van de bespreking vandaag.

  geplaatst op
 • Nokia N 95 (niet 8G versie hiervoor): applicatie geinstalleerd, werkt. Streams gevonden, navigatie heen en terug werkt. Maar stream komt niet verder dan dat hij zich voorbereid op streamen..geen foutmelding.

  geplaatst op
 • @monique,

  Ga naar toepassingen/media/realplayer/instellingen/


  Proxy moet uitstaan
  Streaming gebruik je normale internet accesspoint of zet het op default

  geplaatst op
 • Ik kreeg ook de "onbekende foutmeldingen". Nu ik de proxy heb uitgezet krijg ik de melding "Onvoldoende bandbreedte" op mijn N73. Ligt dat aan mijn KPN abonnement of aan het geheugen van mijn toestel?

  Harold
  (sportfan, maar mobiele noob)

  geplaatst op
 • @raimo

  helaas nog steeds geen livestream kunnen kijken.
  de nieuwste mededeling kwam vanmorgen ik kan de beelden alleen in nederland bekijken.

  Alkmaar e.o. is toch echt geen grensgeval.

  geplaatst op
 • @Raimo: thx voor het oplossen van het probleem!

  geplaatst op
 • Hoi, Ik heb een nokia 95 8gb maar wat ik ook probeer, ik kan niets bekijken van de os op de nos. Ik krijg steeds de foutmelding 12008 of nu weer 33. Kan iemand mij helpen!!!
  Hans

  geplaatst op
 • en na wat instellingen te hebben veanderd op diverse adviesen van boven krijg ik nu ook:onvoldoende bandbreedte om af te spelen. HELP ik wil graag kijken, maar lukt gewoon niet

  geplaatst op
 • Hoi, ik heb een nokia n95 en had de zelfde problemen als hans, maar die zijn nu verholpen door
  van de nokia site de settingwizard2 te downloaden ->http://www.nokia.nl/A4425084<- deze te laten zoeken naar de instellingen die ik nodig had en deze toegevoegd. bij de instellingen
  voor -packet-ggvns- autom. bij signaal gekozen en -snelle toeg. packet-geg- ingeschakeld. het nieuwe internet toegangspunt (kpn internet) zowel als toegangspunt voor de applicatie gebruikt als voor Real player. zonder proxy.
  hierna werkte het prima!

  hoop dat jullie hier wat aan hebben!

  geplaatst op
 • ik heb ontdekt dat er ook OS op TV is. dat werkt een stuk simpeler ;-)

  geplaatst op
 • @Peter: heb je al tv-aansluiting in je tijdelijke hut? Of werd dat niet aangelegd door KPN? ;-)

  geplaatst op
 • @Marco klopt, die heeft daar niks te zoeken. Sterker nog, KPN kan het niet eens vinden!

  geplaatst op
 • Leuke applicatie, alleen jammer dat de video heet niet doet op mijn LG KU800

  geplaatst op

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.