Verlink je vriendje voor een tientje

Verlink je vriendje voor een tientje

Het concept is niet nieuw, het is zo oud als de weg naar Rome. Veel bedrijven kennen al jaren aanbengfee’s voor nieuwe collega’s, en waarom ook niet. Recruiters zijn hier onder het motto ‘verlink je vriendje voor een tientje’ ook ingedoken de laatste jaren. De eerste in Nederland was Spotajob, dat tot nu toe geen onverdeeld succes genoemd kan worden. Gisteren bereikte mij het bericht dat ze nu samen gaan werken met Jobtrack. Hoewel dergelijke ‘referral hiring’ niet onlogisch is voor jobboards is het aan de andere kant een bijzondere zet.

Immers, ze bieden nu ook no-cure-no-pay diensten aan, waarom nog adverteren? Hoe de integratie eruit gaat zien is mij nog niet geheel duidelijk, op de homepage is er nog niets van te zien.

Maar inmiddels bereiken mij ook de vage geruchten dat Wegener (de moeder van Jobtrack) een belang gaat nemen in Spotajob of zelf het helemaal gaat overkopen. De

CEO en oprichter van Spotajob schijnt is al vertrokken naar Hyves (of doet dit binnenkort) aangezien zijn naam nog wel op de site staat

, volgens zijn linkedin profiel 3 maanden geleden, maar zijn naam staat nog wel op de website.

Wat er van die geruchten waar zijn? Geen idee. Maar wel is duidelijk dat Wegener ineens druk bezig is om een aantal eigen vacatures via Spotajob weg te zetten (zie screenshot). Toeval?

{title}

Het is hoe dan ook een interessante ontwikkeling. Met de sales power van een wegener erachter zou een dergelijk initiatief ook wel eens een enorme boost kunnen krijgen in advertenties en daarmee het tipping point kunnen passeren. Mogelijk de eerste echte kanshebber op het gebied van online referral hiring?

Ook is het de moeite waard na te denken over de impact die dit voor de online recruitmentwereld kan hebben. Is dit de eerste zet van een grote uitgever naar een nieuw soort Jobboard? Jobtrack heeft recent ook al matchingstechnologie ingevoerd en lijkt druk doende de eerste stappen te zetten naar een nieuw type jobboard. En wie voorop loopt… wijst de weg.


Geplaatst in

DelenEr zijn 8 reacties op dit artikel

 • Ligt het nou aan mij dat ik niet begrijp wat je wilt vertellen? Ik doe echt m'n best!

  geplaatst op
 • Blog maar raak voor een knaak.
  Blog betaalder voor een daalder.
  Blog een zooitje voor een rooitje.
  Blog nog vrijer voor een mijer.
  Blog je speeltje voor een geeltje.
  Schrijf een rijtje voor een heitje.
  Blog het goed voor een joet.
  Blog je ziek voor een piek.

  Enfin. Je begrijpt wat ik bedoel.

  geplaatst op
 • @Adriaan: ik dacht dat het best helder is

  1) een mogelijke overname in de tot nu toe zeer stille wereld van online recruitment in Nederland
  2) Jobtrack gaat als eerste van de grote boards verschillende nieuwe methoden inzetten, iets dat op het gebied van online recruitment al enige tijd verwacht wordt. Met de mogelijkheden van een verschuiving in een al jaren stabiele markt.

  geplaatst op
 • De indeling kan wel wat beter. Als je bv zoekt op 'alle functiecategorien' en 'friesland', moet je op de knop 'zoeken' klikken die een regel hoger staat ipv op de knop ' toon alle vacatures' die op dezelfde regel staat. Dat is hartstikke onlogisch.
  En 212 vacatures voor heel NL is natuurlijk peanuts.

  geplaatst op
 • Zolang jobboards vol staan met alleen maar W&S;vacatures en de andere partijen verdwijnen daalt de relevantie van de bron voor de bezoeker. Wat voor nieuwe stuff je daar ook tegen aan gooit is dan niet echt meer van belang.

  geplaatst op
 • Gerucht blijkt waarheid te zijn, aldus dit stuk op recruitmentmatters

  En dit blijkt inderdaad slechts een eerste stap te zijn op weg naar een overname van Spotajob door JobTrack/Wegener; In een gesprek met Marco de Weerd van JobTrack gaf hij dit zonder enige omhaal toe.

  Aldus collega blogger Marc Drees

  geplaatst op
 • @ Adriaan: ik kon er ook geen touw aan vastknopen hoor.

  geplaatst op
 • Interesting Bas. Ben benieuwd of we idd binnenkort 'spot a job' op jobtrack.nl gaan vinden. Hou je ons hier op de hoogte?

  geplaatst op

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.