SKO start met dagelijkse rapportage streaming TV

10 juli 2008, 07:21

SKO start met dagelijkse rapportage streaming TV

Uit de meest recente Establishment Survey van de Stichting Kijk Onderzoek (SKO) blijkt dat in één op de vier huishoudens wel eens via de PC naar televisieprogramma’s wordt gekeken. 86 procent van deze huishoudens geeft aan te kijken naar on demand streams van televisieprogramma’s (gemiste uitzendingen). Vanwege dit groeiende gebruik van online TV-content startte SKO in 2007 samen met Nedstat en Intomart GfK met een project om marktbreed inzicht te geven in het aantal opgevraagde streams van televisieprogramma’s. Vanaf deze week is deze informatie beschikbaar.

Dagelijks wordt een toplijst van het totaal aantal opgevraagde streams in de week na uitzending van, in eerste instantie RTL- en NPO programma’s, gerapporteerd. Hierdoor ontstaat een vollediger beeld van de populariteit van programma’s en het gedrag van de Nederlandse kijker. Later dit jaar zal SKO van meer zenders de streaming informatie beschikbaar stellen. Wat er in de rapportages wordt getoond, is de normale kijkcijferinformatie (het aantal kijkers) naast het aantal opgevraagde streams van het betreffende programma. Het betreft twee verschillende grootheden die worden getoond, maar samen geven ze een mooi inzicht in de totale verspreiding van een programma. Desalniettemin mogen de cijfers onder geen beding bij elkaar opgeteld worden. De rapportages streaming TV zijn dagelijks vanaf 10:00 uur beschikbaar op de website kijkonderzoek.nl onder kijkcijfers -> dagrapporten -> streams.

Marco Derksen
Partner bij Upstream

Oprichter/partner Upstream, Marketingfacts, Arnhem Direct, SportNext, TravelNext, RvT VPRO, Bestuur Luxor Live, social business, onderwijs, fotografie en vader!

Categorie
Tags

5 Reacties

  jwenl

  Marco,

  Weet je toevallig ook of ze bijvoorbeeld opgestarte live-streams meetellen? Daar ben ik wel benieuwd naar..


  10 juli 2008 om 08:53
  matthijskeij

  Interessante cijfers!

  Gezien de mogelijkheden van video analytics wel enigszins teleurstellend dat slechts het aanklikken van een stream wordt gemeten. Voor de hand liggende cijfers zijn video events (start, stop, pauze, voor- en achteruit spoelen), kijkduur per stream, afhaken na eventuele reclames, etc.

  Video analytics staat nog in de kinderschoenen, maar bij een aantal van onze klanten die intensief gebruik maken streaming audio en video zijn de genoemde onderdelen nu juist de meest waardevolle. Zeker als je deze data vervolgens gaat correleren aan vervolgacties en conversies (dat is voor de SKO cijfers uiteraard minder relevant).


  10 juli 2008 om 16:23
  Bas de Vos

  Ls,

  Live streams van individuele programma’s tellen mee. Starts van live-kanalen gaan we in onze maandrapportage meenemen, die later dit jaar beschikbaar komt.

  De opmerkingen van Matthijs zijn geheel terecht. Dit type informatie gaat ook zeker beschikbaar komen. We hebben ervoor gekozen te starten en uit te bouwen. We gaan in de tweede helft van dit jaar meer informatie ontsluiten. We houden jullie op de hoogte!

  Groet,

  Bas de Vos, SKO


  11 juli 2008 om 06:01
  Joris

  @ Bart Komt er ook informatie over streams die niet recent op TV zijn uitgezonden? Juist deze cijfers lijken me interessant en relevant als het om ondemand media gaat…


  13 juli 2008 om 18:50
  Robin

  Ook de toevoeging van SBS groep (SBS,Veronica,Net5) zou een mooie toevoeging zijn.


  14 juli 2008 om 09:16

Marketingfacts. Elke dag vers. Mis niks!