Ilse oprichter Merien ten Houten over zijn nieuwe bedrijf

3 juli 2008, 04:25

Hierboven een interview met Merien ten Houten, oprichter van zoekmachine Ilse (in 1996 door VNU overgenomen). Ten Houten heeft zich na de overname 5 jaar bezig gehouden met het micro payment systeem Secoin. Dat bleek geen succes. Nu probeert hij het in de wereld van online video.

Samen met Jeroen Wijering is hij gestart met het white label video hostingbedrijf Bits on the Run. Jeroen kennen we natuurlijk van zijn open source flash player waar zelfs ooit YouTube mee begonnen is. Directeur van Bits on the Run is Roel Meurders. Samen gaan de heren het als solution provider makkelijk maken voor het bedrijfsleven video en rsquo’s te uploaden en te publiceren. Als launching customer hebben ze Bright.tv.

Daarnaast doet Merien nog andere projecten. Zo is hij schrijver en aandeelhouder van Sync; een mooi online wetenschapsmagazine met honderdduizend unieke bezoekers. Ook is hij oprichter van iphion, waarmee hij via IPTV de concurrentie aangaat met o.a. Ziggo en UPC.

Trendwatcher & Presentator. Momenteel CEO van http://innovader.nl wat video platform http://yubby.com creerde en http://leafplan.nl the connected car.. Voorheen partner Interimic, Venture Partner, directeur mediaplaza.nl en oprichter http://cyco.com, een software bedrijf wat technisch document management maakt met 100 mensen.

Categorie
Tags

7 Reacties

  Karel Geenen

  Zeg Vincent, deed jij ook niet iets met video management? Mooie dekmantel, zo’n interview! Even de conccurent uithoren 😉


  3 juli 2008 om 06:25
  Bastiaan

  Lijkt me een dienst waar echt veel behoefte aan kan zijn. Hier toevallig ook weer met een project bezig waar een upload/transcodingstraat/hosting etc. etc. geregeld moet worden, het is allemaal te wel te doen, maar alles bij 1 partij onderbrengen scheelt echt lijkt me.


  3 juli 2008 om 07:00
  Remco Bron

  @Karel: Wij (PCzapper) hadden Merien op bezoek. Wij doen inderdaad videomanagement maar niet direct in het uploaden van video’s. Dat laten we graag over aan specialisten zoals Bits on the Run…


  3 juli 2008 om 08:20
  The Dude

  Dus eigenlijk zoets als Blip.TV en Vimeo waar MF vaak gebruik van maakt zoals ook bij dit interview….

  Is dit zo nieuw dan?


  3 juli 2008 om 09:01
  JeroenW

  Inderdaad á la Blip en Vimeo, maar met dit CMS kun je dergelijke sites zelf bouwen. En zelf profiteren van de branding en advertising.

  Vimeo en Blip zijn videoversies van blogger.com of web-log.nl. Bits on the Run is de videovariant van WordPress.


  3 juli 2008 om 14:34

Marketingfacts. Elke dag vers. Mis niks!