Beeldtweeten op microblog babl

Beeldtweeten op microblog babl

Het microblog babl van Karel Kolb (Feeder Media) heeft sinds vorige week een nieuwe feature: foto’s posten. Dat gaat verder dan Twitter, Kolb noemt het zelf ‘beeldtweeten’. De beeldupdate bestaat dus niet meer uit een url die naar een foto linkt, maar uit een heuse foto.

Ik ben wel benieuwd wat de lezers van Marketingfacts van deze nieuwe feature vinden. Volgens Karel Kolb hebben vele M!-lezers zich al geregistreerd, dus mogelijk is dit een goede kans om de boel eens uit te proberen. Via de mail heb ik Kolb een paar vragen gesteld. Hieronder daarvan een weergave, en een screenshot.

Wat is hier nieuw en anders aan?

Karel Kolb: ‘Er zijn meer verschillen dan overeenkomsten tussen babl en Twitter, maar de korte berichtjes hebben we gemeen. Daar hebben we nu dus fotoposts aan toegevoegd, dat is uniek voor microblogging.

‘Zelf post ik regelmatig foto´s via Moby op Twitter. Werkt perfect. Op Twitter verschijnt de URL die doorlinkt naar de foto in mijn mobyalbum. Ik doe dat via mijn telefoon of vanaf de desktop. Op babl gaat het anders, daar wordt de foto als thumbnail in de ´tweet´ zelf geplaatst, op berichtniveau is de hele foto te zien. Aan de fototweet kan desgewenst tekst worden
toegevoegd. Ook als je reageert op een bericht kun je daar een foto in plaatsen.’

Hoeveel mensen hebben zich eigenlijk al ingeschreven op Babl?

‘Sinds de start in februari staat de ledenteller nu op 1000+, er komen dagelijks 5 tot 10 nieuwe leden bij. We maken geen reclame nu, eerst zien hoe de eerste gebruikers met babl omgaan en waar we zaken moeten verbeteren. Die gebruikers zijn overigens voor het leeuwendeel niet actief op Twitter, er is weinig tot geen overlap. De tweeps die wél een babl hebben aangemaakt zien we weinig, maar daar wordt aan gewerkt.’

Is deze nieuwe fotodienst te integreren met andere diensten?

‘De foto´s kunnen middels de API en de widget worden doorgeplaatst op andere sites.  Ook is er een RSS-feed beschikbaar, de foto´s op babl worden daarin meegenomen. Die RSS-feed kan weer worden omgezet naar ´headlines´ op een externe site desgewenst. De dienst is dus te integreren inderdaad.’

{title}


Geplaatst in

DelenEr zijn 4 reacties op dit artikel

 • 1) "Is deze nieuwe fotodienst te integreren met andere diensten? " Kan het ook anders om?
  http://m.slandr.net/ (Roelandp) doet dit namelijk. Hij plaatst Flickr foto's als tumbnail in slandr (mobile twitter)

  2) Hoe zit het met rechten en copywright issues? Is er een redactie die de echtheid hiervan checked? Op Flickr en andere diensten is dit namelijk wel het geval.

  3) Dataportability... Kan een user al zijn foto's en bable's in een keer uit het systeem halen en zijn account opzeggen?

  Babl is geen twitter?!
  "‘beeldtweeten’" Tuurlijk is het wel hetzelfde alleen een extra sortering op intrest. Er is overigens niets mis met clonen, kijk maar naar Hyves, Marktplaats ;)

  Gooie dienst en er is zeker behoefte aan in de nederlandse taal (dus ook Belgie) als de Twitter's uptime zo doorgaat mischien ook wel voor de wat meer "techsavy" mensen.

  geplaatst op
 • @kjeld leuk dat je de moeite hebt genomen voor deze interessante vragen. Ik wil ze dan ook graag proberen te beantwoorden:

  1) samen met de fotomogelijkheid hebben we nog een nieuwe feature: tot 3 externe feeds in laten lopen op je babl. Als je naar babl gaat zie je dat van die optie al gretig gebruik gemaakt wordt. Het was al mogelijk om op je profielpagina RSS-feeds ´te mixen´ die dan vervolgens op die pagina als één stroom getoond worden. Trouwens, slandr heb ik al veel over gehoord maar nog niet bekeken, ga ik nu dus zeker even doen.

  2) onze gebruikersvoorwaarden zijn hier duidelijk over: als bablaar ben jezelf verantwoordelijk voor al hetgeen je plaatst, en voor alle activiteit onder jouw gebruikersnaam. Het schenden van bijvoorbeeld copyrights wordt hier misschien niet door voorkomen, we zullen uiteraard optreden als we op (mogelijke) copyrightschendingen gewezen worden.

  3) Twitter is een grote inspiratie geweest voor onze ideeen voor en over babl, en is dat nog steeds. Ik ben zelf zoals je misschien weet een fervent twitteraar (twitter.com/adwords). Maar leg Twitter en babl naast elkaar en ik zie twee totaal verschillende concepten. Let wel, Twitterkloon vind ik eerder een compliment dan een belediging, maar daar gaat het nu niet om. :-)

  Tot slot een wedervraag: waarop baseer je je uitspraak dat er behoefte is aan onze dienst in Nederland en België? Het is een vraag die ons als startup namelijk dagelijks bezighoudt. Al vast bedankt voor je reactie!

  geplaatst op
 • Hoi Karel,

  Vraag 3) over dataportability heb je nog niet beantwoord.

  Je twiitter stream.. ik ben een follower ;)
  "witterkloon vind ik eerder een compliment " Zo was het ook bedoelt!

  Ik merk dat voor de doorsnee mensen "Microbloggen" niets betekent. En daardoor is een iets op de nederlandse taal gebaseerd systeem veel aantrekkelijker voor hun. Voobeelden zijn ILSE (vroeger) bloggen.nl, Hyves noem maar op. Van al deze diensten waren er al Engelse/Amerikaanse diensten en toch zijn de nederlands talige versies (later gestart) hier veel sneller bekent geworden vandaar.

  Suc6..

  geplaatst op
 • @kjeld ah, je hebt gelijk, ik beantwoord m bij deze: foto´s en berichten kan een gebruiker zelf verwijderen, een babl(account) (nog) niet. Voor dat laatste volstaat een mailtje aan babl, we verwijderen e.e.a. dan nog dezelfde dag.

  geplaatst op

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.